ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Παιδί λιποθύμησε στο σχολείο από αλκοόλ» καταγγέλλει πατέρας

0

Γονέας καταγγέλλει ότι σέρβιραν αλκοόλ σε κατάστημα και τα παιδιά πήγαν μεθυσμένα στο σχολείο.

Πέρα από το περιστατικό με το 6χρονο αγόρι που κατανάλωσε αλκοόλ και νοσηλεύεται στην εντατική , προβληματίζουν τα περιστατικά κατανάλωσης αλκοόλ σε σχετικά μικρές ηλικίες, με το συγκεκριμένο να σημειώνεται μετά τα κρούσματα κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους (15-17 ετών) την περασμένη Δευτέρα στο Σπήλι Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι μεθυσμένοι να καταλήξουν σε άσχημη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου.

«Το παιδί έπεσε λιπόθυμο μέσα στο σχολείο»

Αναστατωμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στο Σπήλι Ρεθύμνου μετά τα τελευταία κρούσματα κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, που κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας. Το περιστατικό συνέβη στις 23 Απριλίου, ανήμερα τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, οπότε και σε κενή ώρα μαθημάτων παρέα 7 αγοριών, σύμφωνα με πληροφορίες, ηλικίας 15 έως 17 ετών, κάθισε σε καφετέρια. Εκεί, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όχι μόνο δε δίστασε να σερβίρει αλκοόλ στους ανήλικους, αλλά μάλιστα δύο φιάλες ουίσκι, ίσως και τρεις, σύμφωνα με πατέρα θύματος, ενώ αργότερα οι μαθητές μεθυσμένοι επέστρεψαν στο σχολείο.

«Τα παιδιά παρήγγειλαν το πρώτο μπουκάλι, μετά δεύτερο και τρίτο. Ο γιος μου έφυγε στο τρίτο μπουκάλι. Αργότερα, στο σχολείο οι καθηγητές κατάλαβαν ότι είχαν πιει. Κάποια έκαναν εμετό, ενώ ένα παιδί σίγουρα έπεσε λιπόθυμο στο σχολείο και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας σε κωματώδη κατάσταση», είπε ο πατέρας ενός παιδιού.

 

Η ίδια κοινωνία που είχε δείξει τη θέληση να μπει ένα τέλος στον αλκοολισμό, όχι μόνο των μεσηλίκων, αλλά και των 20χρονων, όπως είχε τότε ακουστεί, «πέφτει από τα σύννεφα» λίγες μέρες αργότερα, αφού το περιστατικό δεν έτυχε της διαχείρισης που θα έπρεπε.

Η Αστυνομία χειρίζεται προσεκτικά την υπόθεση, με τα στοιχεία της προανάκρισης να αναφέρουν δύο περιστατικά μέθης να έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου.

Στο Ρέθυμνο και το νοσοκομείο του πολλά έχουν αλλάξει μετά το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη σε ηλικία 16 ετών, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, και πλέον οι γονείς των ανηλίκων που φτάνουν στο νοσοκομείο λόγω μέθης ειδοποιούνται αμέσως, όπως και η Αστυνομία, κάτι που δε συνέβη εν προκειμένω στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι. Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου δε δέχτηκε διακομιδή από το Σπήλι στις 23 του μήνα. Κάποιοι γονείς παιδιών που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκαν την επόμενη μέρα από το σχολείο και την ίδια μέρα μονάχα από ιδιώτη εκπαιδευτικό.

«Η Αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε από το Κέντρο Υγείας, απ’ ό,τι έμαθα. Εμείς, αντί να ενημερωθούμε από το Κέντρο Υγείας ή την Αστυνομία, ειδοποιηθήκαμε την επόμενη μέρα από το σχολείο και από τα παιδιά», συμπλήρωσε ο πατέρας του παιδιού.

Δείτε την καταγγελία:

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ