ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αγωγή σχεδόν $3 δις στη Samsung για παραβίαση ευρεσιτεχνιών κρυπτογράφησης βιομετρικών

0

Μία εταιρεία κρυπτογράφησης δεδομένων, η PACid Technologies κινήθηκε νομικά εναντίον της Samsung κατηγορώντας τη Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ότι με τα προϊόντα της παραβιάζει τρεις ευρεσιτεχνίες της στο τομέα της κρυπτογράφησης δεδομένων βιομετρικών χαρακτηριστικών.

Η PACid Technologies υπέβαλε αγωγή σε δικαστήριο στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ναυαρχίδες που έχουν πουληθεί από τη Samsung από το έτος 2016, το ποσό της αποζημίωσης ενδέχεται να φτάσει τα $2,82 δισεκατομμύρια.

Η Αμερικάνικη εταιρεία κρυπτογράφησης ισχυρίζεται ότι οι περισσότερες ναυαρχίδες της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S8 και Galaxy S8+ ήταν εξοπλισμένες με το λογισμικό που παραβίαζε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της που σχετίζονται με μεθόδους κρυπτογράφησης. Το λογισμικό αφορά στο λειτουργικό σύστημα βιομετρικών χαρακτηριστικών Pass και στη πλατφόρμα Knox. Η εταιρεία ζητάει αποζημίωση περίπου $3 ανά συσκευή, κάτι που ισοδυναμεί περίπου με $2,82 δισεκατομμύρια λαμβάνοντας υπόψη τις πωλήσεις.

Εκπρόσωπος της Samsung Electronics δήλωσε σε Νοτιοκορεάτικα μέσα μαζικής ενημέρωσης πως η εταιρεία “σκοπεύει να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της PACid” αφού είναι μία από της ηγέτιδες της FIDO Alliance για τη δημιουργία τεχνολογικών προτύπων επαλήθευσης ταυτότητας, και η υπόθεση θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο και σε άλλες εταιρείες της συμμαχίας όπως στις LG Electronics, Google και Amazon.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ