ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ: Στην κυκλοφορία 7 χιλιόμετρα του νέου δρόμου

0

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη από τις 2 το μεσημέρι θα αρχίσουν να παραδίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία τα επτά από τα εννέα χιλιόμετρα του εθνικού δικτύου Γούρνες-Χερσόνησος, με εξαίρεση τα δύο χιλιόμετρα του δρόμου στα οποία έχει ανακύψει ζήτημα και τα έργα έχουν «παγώσει» με εντολή της Εφορίας Παλαιονθρωπολογίας Σπηλαιολογίας, προκειμένου να ελεγχθούν σπηλαιώσεις που βρίσκονται στη χάραξη της οδού.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης, η προσαρμογή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνει σταδιακά. Για την ακρίβεια, όπως σημειώνει, πρώτα θα ανοίξει το ρεύμα του δρόμου από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες διαγραμμίσεις προσαρμογής και μετά από δύο ώρες εκτιμάται ότι θα ανοίξει και το αντίθετο ρεύμα από τον Άγιο Νικόλαο προς το Ηράκλειο.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται το κρίσιμο ζήτημα του χρονοδιαγράμματος αναφορικά με την έρευνα για τις σπηλαιώσεις που βρίσκονται στη χάραξη της οδού που διασχίζει τον Αποσελέμη καθώς σύμφωνα με την Εφορία Παλαιονθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, παρουσιάζουν εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον.

Η πλευρά του ΟΑΚ έχει ξεκαθαρίσει με σαφή τρόπο ότι ο έλεγχος αυτός δεν μπορεί να διαρκέσει μετά και το τέλος Μαΐου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα απένταξης του έργου, διότι θα πρέπει να έχει παραδοθεί στο σύνολό του στις 20 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, τα στελέχη του Οργανισμού έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν διασφαλιστεί η εμπρόθεσμη παράδοση του έργου, τότε η χώρα μας θα επιβραβευθεί με ένα μπόνους 120 εκ. ευρώ, και με τα χρήματα αυτά θα μπορέσει να υλοποιήσει και άλλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Μάλιστα, για το θέμα έχει προκληθεί η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή προς τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη, από την οποία ζήτησε την επίσπευση των εργασιών, ώστε να μην τορπιλιστεί η πορεία υλοποίησης του έργου, η εμπρόθεσμη παράδοση του οποίου έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ