ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκ της μείζονος αντιπολιτεύσεως, της «αγίας ΚΕΔΗΡ» το ανάγνωσμα…

0

Μετά τη συνέντευξη τύπου της προέδρου, του αντιπροέδρου και των μελών της πλειοψηφίας αλλά και των μη αιρετών πριν από 10 μέρες, ήρθε η σειρά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρή Νίνου και των δύο μελών της παράταξής του, Μανόλη Φουρφουλάκη και Μάνου Παλαφούτη, που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της κοινωφελούς επιχείρησης, να απαντήσουν με συνέντευξη Τύπου, για να τηρηθεί το πρωτόκολλο ενημέρωσης των δημοτών…κατόπιν εορτής!

Ευτυχώς που «φρόντισε» ο Δήμαρχος να μην συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΡ κανένα μέλος από την ελάσσονα αντιπολίτευση κι έτσι οι δημότες δεν έχουν να περιμένουν άλλη συνέντευξη προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Ως ενεργός δημότης νοιώθω την ανάγκη να γράψω το τι εισέπραξα μετά τις δύο «απολογητικές» συνεντεύξεις, εκείνων που θεσμικά δια των πράξεων ή παραλείψεων τους διαχειρίζονται όχι μόνο τα χρήματα αλλά και την προοπτική του δήμου μας.

1. Όσον αφορά την «απολογητική» συνέντευξη της πλειοψηφίας έχω να παρατηρήσω ότι δίνει απάντηση σε παλαιότερο άρθρο μου, με τίτλο «Η ΚΕΔΗΡ έγκυος ή ολίγον έγκυος;…δημαρχεύοντος Μαρινάκη».

Επί της ουσίας η πλειοψηφία ισχυρίστηκε ότι η ΚΕΔΗΡ δεν πρέπει να είναι «έγκυος» γιατί προσέχανε οι διοικούντες , αν και δεν χρησιμοποιούσανε προφυλακτικό.

Επειδή όμως η αντιπολίτευση δεν πείσθηκε από τους διοικούντες με το αρνητικό τεστ του φαρμακείου της γειτονιάς, που της προσκομίσθηκε, αναγκάσθηκε να δεχθεί, να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις σε μικροβιολογικό εργαστήριο κοινής αποδοχής. Τα αποτελέσματα αναμένονται εν ευθέτω χρόνω!

2. Όσον αφορά την «απολογητική» συνέντευξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της, Θοδωρής Νίνος, δηλώνει «Μετά από σχεδόν τρία χρόνια αδιαφορίας, στις 5/12/2017 κοινοποιήσαμε για πρώτη φορά στα ΜΜΕ την επιστολή της παράταξής μας, αναφορικά με τα προαναφερθέντα ζητήματα.»

Και διερωτώμαι εγώ ο αφελής δημότης. Γιατί μετά από τρία χρόνια; Δεν θα έπρεπε οι δημότες να γνωρίζουν την «ένοχη» μη απαντητική τακτική των υπευθύνων της ΚΕΔΗΡ νωρίτερα; Μήπως αυτή η βελούδινη αντιπολιτευτική τακτική μπορεί να δημιουργεί, έστω και λαθεμένα, συνειρμούς που παραπέμπουν στην αρχαία ελληνική φράση «Τα εν οίκω (Δήμος), μη εν δήμω (δημότες)»; (κοινώς, κουκούλωμα)

Έπρεπε ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός (9.80) να ξεφωνίσει την υπόθεση και μάλιστα με αριθμούς για να «ξυπνήσει» τη μείζονα αντιπολίτευση, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Μανόλη Φουρφουλάκη; «Από εχθές το πρωί 19/12/2017 έχει εκκινήσει, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μία δημοσιογραφική παρουσίαση ενός προβλήματος που παρουσιάστηκε στην ΚΕΔΗΡ και μάλιστα, κατά την παρουσίαση, αναφέρθηκε ότι, κάποια στιγμή, υπήρχε έλλειμμα ποσού 337.000 ευρώ. Για το συγκεκριμένο θέμα ερωτήθηκα …. , δηλώνοντας έκπληκτος πλήρη άγνοια…»

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν βγει θετικό το εργαστηριακό τεστ, θα ξέρουμε αφενός την πατρότητα και αφετέρου αυτούς που θα πληρώσουν τα γ@...κα. Όλους εμάς!

Του χρόνου ψηφίζουμε για δημοτικό «κοινοβούλιο». Ελπίζω σε μια ριζική ανανέωση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ