ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Με το χέρι στη σκανδάλη τα ΤΑΕ για την πάταξη της ζωοκλοπής

0

Καρέ - καρέ μέσα από το φακό της ΚΡΗΤΗ TV οι περιπολίες από κλιμάκια των ΤΑΕ που κλίθηκαν να συμβάλλουν στην εφαρμογή ειδικού σχεδίου για την εποπτεία της ενδοχώρας.

Μπλόκα και περιπολίες με το χέρι στη σκανδάλη σε χωριά και ορεινά σημεία περιλαμβάνει καθημερινά η αποστολή των κλιμακίων του ΤΑΕ Ηρακλείου.

Και αυτή τη φορά ρίχτηκαν στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της έξαρσης της ζωοκλοπής και της ευρύτερης εγκληματικής δράσης επιτήδειων που ζημιώνουν και την ενδοχώρα.

Ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV ακολούθησε σε ανύποπτο χρόνο κλιμάκια των ΤΑΕ που κλίθηκαν να συμβάλλουν στην εφαρμογή ειδικού σχεδίου για την εποπτεία της ενδοχώρας για την περίοδο του Πάσχα.

Η νυχτερινή περιπολία αποτελεί ίσως την πιο δύσκολη και απρόβλεπτη βάρδια για κάθε αστυνομικό μέλος του κλιμακίου που ξεκινά από τη βάση της υπηρεσίας για να καλύψει μια τεράστια περιοχή ευθύνης με διττό στόχο. Εμφανή αστυνόμευση με ζητούμενο την πρόληψη και καταστολή, η οποία πολλές φορές περιλαμβάνει καταδίωξη και «θερμά» τετ α τετ με υπόπτους.

Τα σχέδια και ο προορισμός αλλάζουν πολλές φορές αφού ιεραρχηθούν οι ανάγκες αλλά και οι δυνατότητες των υπηρεσιών που συνεργάζονται.

Πρώτος σταθμός στην περιπολία που καταγράφει καρέ – καρέ ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV το μπλόκο που στήνεται στις παρυφές της πόλης. Στόχος και πάλι, η εμφανής αστυνόμευση, ο έλεγχος οδηγών καθώς και ύποπτων οχημάτων.

Οι αστυνομικοί ακροβολίζονται γύρω από το σημείο και κάθε ένας από τους αναρίθμητους ελέγχους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και προφύλαξη.

Με την πάροδο της ώρας οι κατευθύνσεις αλλάζουν και η περιπολία συνεχίζεται με την εποπτεία σε απομονωμένες περιοχές με λίγα σπίτια αλλά και ξωκλήσια που βρίσκονται συστηματικά στο στόχαστρο των κακοποιών.

Το σκοτάδι αρχίζει να πέφτει και τα κλιμάκια των ΤΑΕ Ηρακλείου ανηφορίζουν στα ορεινά που βρέθηκαν στο στόχαστρο αστυνομικού μπλόκου τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι έλεγχοι είναι πλέον υψηλού κινδύνου, αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί κινούνται με το χέρι στη σκανδάλη ιδίως σε στιγμές όπως η καταδίωξη υπόπτων.

Πολλές φορές η νυχτερινή βάρδια των ΤΑΕ είναι συνυφασμένη με την καταδίωξη ζωοκλεφτών, μέσα στο σκοτάδι, σε στενούς χωματόδρομους με φώτα κλειστά και την αδρεναλίνη στο κατακόρυφο αλλά και τη σιγουριά που εκφράζουν οι αστυνομικοί που υπολογίζουν με ακρίβεια κάθε κίνηση και αντίδραση των υπόπτων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ