ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με στάσεις εργασίας συνεχίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου

0

   Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Ρεθύμνου συνεχίζοντας την διαμαρτυρία για την άδικη και ατεκμηρίωτη καταδίκη της παιδιάτρου του νοσοκομείου προκηρύσσει καθημερινά στάση εργασίας από 9 – 13 πμ από αύριο Τετάρτη ως και την Παρασκευή.

Διευκρινίζεται ότι τα έκτακτα και τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά από το τμήμα Επειγόντων περιστατικών.

Προγραμματίζεται επίσης, για την Παρασκευή το απόγευμα  στο Σπίτι του Πολιτισμού ενημερωτική ανοικτή εκδήλωση για τους Ρεθυμνιώτες με τίτλο

‘’Η Ιατρική στο εδώλιο ‘’ για την οποία θα ακολουθήσει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.

Οι Ρεθεμνιώτες κατ επανάληψη στήριξαν και αγκάλιασαν το Νοσοκομείο και ειδικά την Παιδιατρική Κλινική σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Θεωρούμε λοιπόν ότι του οφείλουμε ενημέρωση και δυνατότητα συζήτησης για τα τρέχοντα γεγονότα.

Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε ότι ο γιατρός δεν είναι Θεός ούτε μάγος και ότι η Ιατρική επιστήμη έχει κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα για την ασφάλεια του αρρώστου και την νομική κάλυψη του γιατρού. Αυτό που καταδικάστηκε στο δικαστήριο είναι αυτοί οι επιστημονικοί κανόνες λειτουργίας γι αυτό και η καταδίκη αυτή μας βάζει όλους σε βαθειά ανησυχία όσον αφορά την λειτουργία μας από δω και πέρα.

Η αμυντική ιατρική που θα προκαλέσουν οι απανωτές δίκες και καταδίκες δεν αποβαίνει σε όφελος των ασθενών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ