ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων «Grow Greek Tourism Online»

0

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, αλλά και για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία όλο το χρόνο, πραγματοποιήθηκε χτες στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης.

Το  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις”, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» μετά από συνεργασία της «Google» και της Περιφέρειας Κρήτης και  διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα, που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online της  Google, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.

Μέσα από τo σεμινάριο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να  ενημερωθούν για επιτυχημένα παραδείγματα ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και για τη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησής τους όλο το χρόνο, όπως η διαμόρφωση μίας ιστοσελίδας φιλικής προς όλες τις συσκευές,  η παρουσία τους σε ψηφιακούς τοπικούς καταλόγους, η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλπ.

Σημειώνεται ότι μια ομάδα 5 ειδικών συμβούλων (Online Advisors) του προγράμματος Grow GreekTourism Online έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Κρήτη προκειμένου να υποστηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού. Θα προσφέρουν τόσο ομαδικά σεμινάρια όσο και κατ’ ιδίαν συναντήσεις όπου θα εκπαιδεύουν και θα βοηθούν τις επιχειρήσεις να καταχωρίσουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες επικοινωνίας στους χάρτες και την αναζήτηση μέσω του Google My Business.

Οι Online Advisors θα παρέχουν επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις τη δωρεάν δημιουργία μίας εικονικής περιήγησης 360 μοιρών, η οποία θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Google Street View και θα επιτρέπει στους δυνητικούς επισκέπτες των επιχειρήσεων να περιηγηθούν στο εσωτερικό τους πριν ακόμα φτάσουν στο νησί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ