ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα τρέχοντα Χρηματοδοτικά εργαλεία στην Υπηρεσία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

0

Παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης τα τρέχοντα Χρηματοδοτικά εργαλεία στην Υπηρεσία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων,  τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕ), προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες του δικτύου Πράξη προς τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης τόνισε μεταξύ άλλων   ότι στη σημερινή συγκυρία κατά την οποία η μικρομεσαίεα επιχειρηματικότητα επιχειρεί σε αντίξοες συνθήκες να σχεδιάσει και να υλοποιήσει με επιτυχία τα αναπτυξιακά της σχέδια, η αναβάθμιση του ρόλου που πρέπει να διαδραματίσουν όλα τα  διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τόσο του ΕΣΠΑ όσο και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι απαραίτητη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των θεμάτων της ενημερωτικής εκδήλωσης από τους Ομιλητές:

Ιωάννης Καλαϊτζάκης, Στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης,  ο οποίος και παρουσίασε το ενεργό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και

Κωνσταντίνος Καταχανάκης, Προϊστάμενος τμήματος Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων της Παγκρήτιας Τράπεζας, που   παρουσίασε τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία στην Υπηρεσία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, του ΕΤΕΑΝ, και ο κ.

Ηρακλής Καραντώνης, στέλεχος του δικτύου ΠΡΑΞΗ για την   παρουσίαση των  Υπηρεσιών υποστήριξης του δικτύου προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης  απευθύνθηκαν  στους ομιλητές πλήθος διευκρινιστικών ερωτήσεων  από τους παρευρισκόμενους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ