ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Υπέρ του παγκόσμιου μητρώου για τα drones οι αεροπορικές εταιρείες

0

Οι διεθνείς αερογραμμές υποστηρίζουν την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου μητρώου καταγραφής των drones υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, καθώς η αύξηση των κινδύνων για προσκρούσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε εμπορικά τζετ εγείρει νέα ζητήματα ασφάλειας για τις πτήσεις.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών υποστηρίζει τις προσπάθειες του ICAO των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία αυτού του μητρώου, η οποία μπορεί να συνεισφέρει στην καταγραφή των περιστατικών στα οποία εμπλέκονται drones και αεροσκαφών, δήλωσε ο Rob Eagles, διευθυντής του τμήματος της IATA για τις υποδομές διαχείρισης των διεθνών εναέριων μεταφορών.

Η IATA εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ICAO (το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικών Αερομεταφορών, International Civil Aviation Organization) προκειμένου μέσω του μητρώου αυτού να διευκολυνθεί η ανάλυση των δεδομένων, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας.

Ο ICAO ετοιμάζει την πρότασή του για τη σύνταξη του μητρώου, ως μέρους των ευρύτερων προσπαθειών για τη διαμόρφωση κοινών κανόνων πτήσεων και εντοπισμού των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι διαχειριστές των αεροδρομίων προσδοκούν μέσω των μητρώων drones, των τεχνολογιών geo-fencing και των αυστηρότερων ποινών, να αποτρέπουν την πτήση drones κοντά στα αεροδρόμια. Ευελπιστούν με αυτό τον τρόπο να αυξήσουν την ασφάλεια των πτήσεων, την ώρα που χομπίστες και εταιρείες όπως η Amazon.com χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερα drones.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ