ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρευνα του Facebook για τα μίντια που εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι

0

Τον Ιανουάριο το Facebook ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να θέτει στο μικροσκόπιό του το πρόβλημα των fake news, ρωτώντας τους χρήστες στις ΗΠΑ ποια ειδησεογραφικά μέσα θεωρούν ότι είναι αξιόπιστα.

Γι’ αυτό τον λόγο διεξάγει μία έρευνα που χωρίζεται σε δύο φάσεις, όπου ρωτά εάν αναγνωρίζουν οι χρήστες μία λίστα website και σε ποιο βαθμό εμπιστεύονται καθένα – πλήρως, πολύ, σχετικά, λίγο ή καθόλου.

Η κίνηση επέσυρε κριτική και μομφές για κατάχρηση της ισχύος της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Παρ’ όλα αυτά, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι το Facebook ξεκίνησε να χρησιμοποιεί αυτές τις έρευνες, για να κατατάσσει τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς ως προς την αξιοπιστία, γεγονός που θα επηρεάσει την προβολή τους στο News Feed.

Τώρα, αναμένεται να δοκιμάσει την ίδια ιδέα στην Ευρώπη. Έτσι, σύμφωνα με το Reuters, το Facebook θα διεξαγάγει παρόμοιες έρευνες στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Προς το παρόν, πάντως, τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων δεν θα επηρεάσουν την κατάταξη της παρουσίασης των ειδήσεων στο News Feed. Η εταιρεία δήλωσε στο Reuters ότι όταν αποφασίσει να ενσωματώσει τα ευρήματα των ερευνών στη λειτουργία των News Feed, θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ