ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αιτήσεις στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου για ρύθμιση δανείων του τ. ΟΕΚ

0

Υπενθυμίζουμε  στους εργαζόμενους και συνταξιούχους που έχουν πάρει δάνειο από ίδια κεφάλαια του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ), ότι συνεχίζεται στο Κέντρο μας και  θα διαρκέσει μέχρι 19-12-2018,  η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον επαναπροσδιορισμό της οφειλής τους και του τρόπου αποπληρωμής της.

Για την όσο το δυνατόν καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έχουν μαζί τους:

  1. Το Συμβόλαιο του δανείου, ή ειδοποιητήριο της Τράπεζας, ή σχετικό έγγραφο του ΟΑΕΔ για το δάνειό τους, όπου φαίνονται τα απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή της αίτησης και
  2. Τους κωδικούς TAXIS (ΕΦΟΡΙΑΣ) του δανειολήπτη.

Βασική προϋπόθεση υπαγωγής στις ρυθμίσεις αποτελεί η ιδιοκατοίκηση ή η χρήση της κατοικίας από τους γονείς, τα τέκνα και εν γένει συγγενείς β’ βαθμού, για την υπολειπόμενη διάρκεια του δανείου. Η ιδιοκατοίκηση και η χρήση διαπιστώνεται κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, ενώ ο ΟΑΕΔ διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου για την υπολειπόμενη διάρκεια του δανείου.

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια Υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για την επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώριση της αίτησής τους.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, η προσέλευση των δικαιούχων στις κατά τόπους Υπηρεσίες θα γίνεται κατόπιν πρόσκλησης του ΟΑΕΔ σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: στον τηλεφωνικό αριθμό 11320 (τηλεφωνικό κέντρο ΟΑΕΔ) ή  στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου: 2831022332 και 2831053332

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ