ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δεύτερη τεχνητή καρδιά στο Ντιτρόιτ από το Ρεθυμνιώτη καρδιοχειρουργό

0

Σε μια ακόμα επέμβαση τεχνητής καρδιάς προέβη ο κορυφαίος Έλληνας καρδιοχειρουργός Θέμης Χαμογεωργάκης στο νοσοκομείο Χένρυ Φορντ στο Ντιτρόιτ της Αμερικής. Αυτή τη φορά ο άνθρωπος που επέστρεψε πίσω στη ζωή είναι ο πάστορας Τζόνι Αλεξάντερ ο οποίος από τον περασμένο Νοέμβριο και για 7 μήνες είχε μετακομίσει σε ένα θάλαμο του νοσοκομείου Χένρυ Φορντ και τον είχε μετατρέψει σε σπίτι του καθώς έπρεπε να βρίσκεται συνεχώς υπό ιατρική παρακολούθηση.

Οι γιατροί τον είχαν ενημερώσει ότι η καρδιολογική του νόσος ήταν τόσο σοβαρή που οι μέρες του ήταν μετρημένες. Ο ιεροκήρυκας μετά τις επιτυχείς επεμβάσεις δήλωσε: «Δεν είχα καμιά αμφιβολία. Δε σκέφτηκα καν να πεθάνω». Η τεχνητή καρδιά που του τοποθέτησε ο Έλληνας καρδιοχειρουργός Θέμης Χαμογεωργάκης έδωσε στον πάστορα την ευκαιρία να παρατείνει τη ζωή του καθώς περίμενε να βρεθεί κάποιος δότης για να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς. Ο πάστορας του Ντιτρόιτ επέστρεψε στην εκκλησία του αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη τεχνητής καρδιάς δήλωσε:

«Κρατήστε την πίστη σας! Εγώ ευχαριστώ το Θεό και ποτέ δεν εγκαταλείπω την πίστη μου».

Τον περασμένο Μάρτιο, μόλις λίγες ημέρες μετά τη λήψη της τεχνητής καρδιάς, ο Αλεξάντερ έλαβε την είδηση που περίμενε. Όχι μόνο βρέθηκε συμβατός δότης για τη μεταμόσχευση καρδιάς αλλά ο ίδιος δωρητής του παρείχε επίσης ένα νεφρό για να αντιμετωπίσει και τη νεφρική του ανεπάρκεια

«Δεν ξέρω ποιος ήταν ο δότης, αλλά ευχαριστώ το Θεό γι αυτόν, όχι για την απώλειά του, επειδή ποτέ δεν θέλεις να πεθάνει κάποιος για να ζήσεις εσύ, αλλά ευχαριστώ το Θεό που ο άνθρωπος αυτός συμπλήρωσε την κάρτα του δωρητή οργάνων.

Ο Δρ Θέμης Χαμογεωργάκης, ο χειρούργος του Χένρι Φορντ που έκανε τη μεταμόσχευση καρδιάς λέει ότι αυτή η χειρουργική επέμβαση προσθέτει χρόνια στη ζωή του Αλεξάντερ.

«Περίπου 10 χρόνια επιβίωσης, οπότε επιστρέφει πίσω στη ζωή του την οποία μπορεί πλέον να απολαύσει, αλλά και την οικογένειά του και να κάνει πράγματα», δήλωσε ο Δρ. Χαμογεωργάκης.

Αφού πέρασε σχεδόν επτά μήνες στο νοσοκομείο, ο Αλέξαντερ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις αρχές Μαΐου. Ο επόμενος στόχος του Πάστορα Αλεξάντερ, τώρα που έχει βγει από το νοσοκομείο και είναι πίσω στο σπίτι του, είναι να επιστρέψει στα θρανία για να κάνει το διδακτορικό του στη θεολογία και δεν τελειώνει εδώ...

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών για έναν βοηθό φυσικοθεραπευτή. Θέλω να δώσω πίσω αυτά που μου έδωσαν άλλοι», είπε.

Καθώς ο Αλεξάντερ σχεδιάζει το μέλλον του, ξέρει ότι δεν θα ήταν δυνατό αυτό χωρίς το δωρητή οργάνων.

«Αν μπορούμε να σώσουμε μια ζωή, νομίζω ότι έχουμε κάνει μεγάλη δουλειά και έχουμε προσφέρει μια πολύ δίκαιη πράξη προς την ανθρωπότητα. Αν αυτός ο άνθρωπος δεν είχε γίνει δωρητής οργάνων θα είχα πεθάνει», είπε.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ