ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Εβαλε τις πυτζάμες της, με φίλησε και πήγε για ύπνο… το πρωί την είδα νεκρή στα Επείγοντα» - Συγκλονίζει η μάνα της 16χρονης Στέλλας

0

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά, η εκδίκαση της υπόθεσης της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη που το Μ. Σάββατο του 2011 είχε μεταφερθεί με οξεία μέθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου λίγες ώρες μετά, κατέληξε.

Πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε η μητέρα της Στέλλας, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της νύχτας. «Είχαμε γυρίσει από τον Επιτάφιο. Η Στέλλα έβαλε τις πυτζάμες της, με φίλησε και πήγε για ύπνο. Το πρωί θα πηγαίναμε να κοινωνήσουμε. Πήγα να την ξυπνήσω και είδα ότι έλειπε. Την πήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωσε. Την πήρα ξανά, χτυπούσε αλλά δεν το σήκωνε. Μετά της έστειλα μήνυμα, της έγραψα: «Στέλλα που είσαι; Βρες μια καλή δικαιολογία…»

Στη συνέχεια ειδοποίησε τον συζυγό της και μαζί επικοινώνησαν με το Νοσοκομείο. Τότε έμαθαν πως η 16χρονη ήταν εκεί και τους κάλεσαν να πάνε. Φτάνοντας όπως είπε είδε τον 17χρονο φίλο της Στέλλας, ο οποίος κατατρομαγμένος με την εξέλιξη του περιστατικού είπε πως δήθεν την βρήκαν μεθυσμένη σε κάτι σκαλιά.

«Την είχαν στην ανάνηψη. Την είδα με ένα κεφάλι σαν υδροκέφαλη. Ήταν εγκεφαλικά νεκρή, την διασωλήνωσαν μόνο για να μην πουν πέθανε στο φορείο…» κατέθεσε.

Κατδίκες στους γιατρούς

Σε πρώτο βαθμό το Δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό στους οποίους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότεροι έντιμου βίου. Τους επεβλήθη ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή. Παράλληλα στην ίδια δίκη «ένοχος» για «θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου» αλλά και για βιασμό (με τη νομική έννοια) είχε κριθεί ο 28χρονος -σήμερα- νεαρός, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε την Στέλλα και τον συνομήλικο φίλο της στην έξοδό τους με την τραγική κατάληξη.

Αργότερα και ο φίλος της Στέλλας καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Ανηλίκων Ρεθύμνου για την πράξη του βιασμού (με τη νομική έννοια) και εξέτισε την ποινή του παρέχοντας κοινωνική εργασία.

Παράλληλα ζητήθηκε η διερεύνηση περαιτέρω ευθυνών που οδήγησε στην καταδίκη δύο ακόμα γιατρών που είχαν εφημερία την μοιραία μέρα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τον Δεκέμβριο του 2016.

Από σήερα στα Χανιά, δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πρώτη υπόθεση, με κατηγορούμενους τους δύο γιατρούς και τον ενήλικο συνοδό της Στέλλας, οι οποίοι προσέβαλαν με έφεση την πρωτόδικη απόφαση.

Αρχικά η υπόθεση θα εκδικαζόταν τον Μάρτιο του 2017 αλλά μετά από τέσσερις αναβολές, ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ