ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εγκαινιάστηκε ο νέος δρόμος προς την Ι.Μ. Κισσού

0

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνου κ. Μαρίας Λιονής και του Δημάρχου Αγ. Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τα εγκαίνια του νέου δρόμου που συνδέει την επαρχιακή οδό Σπηλίου – Αγ. Γαλήνης με την ιστορική μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού. Τα εγκαίνια έγιναν στο πλαίσιο της Ιεράς Πανήγυρης της Μονής. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος ενώ ο Περιφερειάρχης έκοψε την κορδέλα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απεύθυνε ο Ηγούμενος Κισσού, Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος.

Ο δρόμος παραδόθηκε σε χρήση την περασμένη Παρασκευή. Το έργο της ασφαλτόστρωσης χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κρήτης με 195.000 ευρώ και υλοποιήθηκε από τον τοπικό δήμο σε χρόνο ρεκόρ. Μάλιστα, εκτός του νέου παρακαμπτήριου δρόμου, ασφαλτοστρώθηκε και η δημοτική οδός από τον Κάμπο Κισσού έως τον Κισσό, γεγονός, που σημαίνει, πως μετά από πολλά χρόνια, η τοπική κοινότητα απέκτησε σωστή και ασφαλή πρόσβαση.

Πρόκειται για ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος ασφαλούς και εύκολης πρόσβασης στην Ιερά Μονή Κισσού αφού έως και πριν λίγες ημέρες ήταν προβληματική λόγω των στενών δρόμων που έπρεπε να περάσουν οι οδηγοί  μέσα από το χωριό ενώ η άφιξη μεγάλων οχημάτων και λεωφορείων στο ιστορικό Μοναστήρι ήταν αδύνατη. Αξίζει δε, να σημειωθεί, ότι οι εκτάσεις για την παρακαμπτήριο δόθηκαν δωρεάν από τους κατόχους των κτημάτων, μέσα από τα οποία έγινε η καινούργια διάνοιξη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ