ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Και οι Δήμοι στο χορό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών - Με τη θηλιά στο λαιμό οι Δημότες

0

        Μετά τις τράπεζες και το δημόσιο με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μπαίνουν και οι Δήμοι στο χορό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Από τη μία έχουν περικόψει την κρατική επιχορήγηση προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης τουλάχιστον κατά 60%, χωρία καμία στήριξη στις Κοινωνικές τους Δομές και από την άλλη τους στρέφουν ενάντια στους οικονομικά εξαθλιωμένους Δημότες τους, για να μαζέψουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και να μπορέσουν να συνεχίσουν στοιχειωδώς την λειτουργία τους.

Οι Δήμοι υποχρεούνται να βγάζουν στο σφυρί με ένα μόνο «ΚΛΙΚ» κινητά περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και δημοτών τους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και να επεκταθούν στην εκποίηση ακινήτων μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για οφειλές ακόμα και για 500 ευρώ στα ακίνητα δημοτών – οφειλετών – εγγυητών τους.

Είναι ο μεγαλύτερος ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ της κυβέρνησης προς τους πολίτες από συστάσεως του Ελληνικού Έθνους, αφού πέρα του ευτελούς ποσού που μπορεί να γίνει η αιτία για να χάσει ακόμα και το σπίτι της μία οικογένεια, δεν προβλέπεται καμία απολύτως διάκριση σχετικά με την ικανότητα και την δυνατότητα του πολίτη να ανταπεξέλθει στις φορομπηχτικές και δυσβάστακτες υποχρεώσεις του.

Σύσσωμοι οι Δήμοι της χώρας όχι μόνο δεν πρέπει να το αποδεχτείτε, αλλά μαζικά να το απορρίψετε και να απαιτήσετε από την κυβέρνηση, να αναλάβει τις ευθύνες της, να πάρει πίσω αυτό τον κατάπτυστο νόμο και να μην σας ορίσει ως «Αδίστακτους - Απάνθρωπους Φοροεισπράκτορες».

Οι ομόφωνες αποφάσεις σας σε αυτή την κατεύθυνση και η ανάληψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), πρωτοβουλιών για την πίεση προς την κυβέρνηση, είναι ο μόνος δρόμος για την διαφύλαξη της Κοινωνικής Συνοχής και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, τι οποίες έχετε ιερή υποχρέωση να υπηρετείτε.

 

Ας ακολουθήσετε όλοι τα φωτεινά παραδείγματα των Δήμων:

Πατρέων, όπου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτούν νομοθετική ρύθμιση για την προστασία  της λαϊκής οικογένειας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση και που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια, να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτές που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.

Μινώα Πεδιάδος, όπου ο Δήμαρχος οργισμένος είπε δημόσια, «Δεν θα γίνουμε εμείς το μακρύ χέρι του κράτους, θα παραιτηθώ σε περίπτωση  που μου επιβληθεί να κάνω ηλεκτρονικό πλειστηριασμό».

      Χερσονήσου, όπου ο Δήμαρχος δήλωσε ότι είναι κάθετα αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κυρίως για μικρά ποσά που προέρχονται από νοικοκυριά ή ιδιώτες.

     Αρχανών Αστερουσίων,  όπου ο Δήμαρχος αναφέρει, «Δεν μπορούμε να μπαίνουμε στα σπίτια των πολιτών και να τα βγάζουμε στον πλειστηριασμό» και ξεκαθάρισε ότι για μικροποσά, ο ίδιος δεν θα μπει καν στη διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης.

     Αγίου Νικολάου, όπου ο Δήμαρχος είπε, όταν οι δημότες φτάνουν στο σημείο να μην καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους, συχνά, δεν έχουν καθόλου χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και ότι δεν προτίθεται, σε καμία περίπτωση, να προχωρήσει σε πλειστηριασμό σε βάρος δημότη του.

 

     Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις ενέργειες δήμων όπως της Καβάλας, όπου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση έχει ήδη αναρτήσει σε πλατφόρμα δώδεκα πλειστηριασμούς κινητών αντικειμένων επιχείρησης, όπως παιχνίδια, καφετιέρες, τραπεζάκια σιδερένια και καρέκλες μπαμπού με τιμές πρώτης προσφοράς από 13 ευρώ. Όπως της Ξάνθης που βγάζει σε πλειστηριασμό 83 κινητά περιουσιακά στοιχεία του σωματείου Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης με τιμές που ξεκινούν από  5 ευρώ. Όπως της  Αττικής που σχεδόν καθημερινά γίνονται πλειστηριασμοί ηλεκτρονικοί.

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και με μόνο κριτήριο τον Άνθρωπο-Πολίτη, να ορθώσετε το ανάστημα σας απέναντι στις πολιτικές του ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ, να μην υπολογίσετε τον εκβιασμό των κυβερνόντων για κυρώσεις σε βάρος σας και να είστε βέβαιοι, πως όλοι οι συνδημότες σας που καθημερινά συναντάτε και χαιρετάτε, θα σταθούν υπερήφανοι και δυναμικά στο πλευρό σας.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις συνέπειες των πράξεων και αποφάσεων σας, απέναντι σε πολίτες που για 9 χρόνια αντιμετωπίζουν κυβερνήσεις εχθρικές, που αφού τους λοιδόρησαν, τους απαξίωσαν, και τους εξαθλίωσαν, τώρα έρχονται να τους πετάξουν στο δρόμο με τι οικογένειες τους, κλέβοντας την ιδιωτική τους περιουσία, την εργασία τους, τη ζωή τους.

«Όσοι Σπέρνουν Ανέμους, Θερίζουν Θύελλες…»

«Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ