ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κρήτη: Δυσεύρετα και ακριβότερα τα δωμάτια τον Αύγουστο

0

Ψάχνετε ξενοδοχειακά δωμάτια στην Κρήτη για τις διακοπές σας τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο; Όχι μόνο θα δυσκολευτείτε να τα βρείτε αλλά θα τα πληρώσετε και κατά 60% πιο ακριβά απ’ ό,τι τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο.

“Είναι γνωστό ότι η σεζόν πάει καλα και βλέπουμε ότι από τώρα υπάρχει τεράστια ζήτηση από Έλληνες για κλίνες το διάστημα 20 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου” είπε στην “Π” ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αγίου Νικολάου Μανόλης Βαρκαράκης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι “ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί οι Έλληνες επιμένουν να πηγαίνουν διακοπές τον Αύγουστο.

Όλα είναι ακριβά, εκπτώσεις δεν κάνουμε, παντού είναι πατείς με πατώσε.

Όχι μόνο πληρώνεις πολύ πιο ακρβιά αλλά δεν περνάς και καλά μέσα στην τόση πολυκοσμία”.

Ο κ. Βαρκαράκης είπε χαρακτηριστικά ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο.

Δηλαδή ένα δίκλινο που στοιχίζει 100 ευρώ τον Ιούνιο, τον Αύγουστο θα στοιχίζει 160 ευρώ.

Δυσεύρετα αλλά και κατά 60% πιο ακριβά τα ξενοδοχειακά δωμάτια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Υπάρχουν σποραδικά κλίνες

Ο Γιώργος Βαρδάκης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ΙεράπετραςΟ Γιώργος Βαρδάκης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας σημείωσε ότι υπάρχουν κλίνες για μονοήμερες και διήμερες διακοπές και στην “καρδιά” του καλοκαιριού στην περιοχή, αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν δωμάτια για πολλές ημέρες.

Ο κ. Βαρδάκης προσέθεσε ότι οι τιμές είναι αυξημένες κατά 5%-10% σε σχέση με πέρυσι και σχολίασε ότι οι εκπτώσεις σχετίζονται με τη διάθεση του ξενοδόχου να τις προσφέρει ή όχι.

“Ο ξενοδόχος μπορεί να αποφασίσει να δώσει ένα δωμάτιο σε χαμηλότερη τιμή για να μην μείνει άδειο ή να προτιμήσει να μην το ενοικιάσει για να μην ρίξει την τιμή” σχολίασε.

Με υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία και στο Ρέθυμνο ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Μανόλης Τσακαλάκης μας είπε ότι δωμάτια διαθέσιμα υπάρχουν και θα υπάρχουν και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά ασφαλώς σε πολύ υψηλότερη τιμή απ’ ότι τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ