ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ούτε τα μισά κρεβάτια στις ΜΕΘ - Τι λένε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

0

Τα πολλά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στην Κρήτη, οδηγούν τους εργαζόμενους σε νέο κύκλο συζητήσεων, με στόχο τη λήψη αποφάσεων και... δράσεων, την ώρα που όπως λένε οι ελλείψεις, εχουν επιπτώσεις στους πολίτες.

Οι σημαντικές ελλείψεις που καταγράφονται σε όλα τα νοσοκομεία, θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων του Ηρακλείου», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης.

Ο κ. Βρύσαλης μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως και φέτος, τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με μεγάλο ρίσκο, αφού όπως λέει την καλοκαιρινή περίοδο την οποία ήδη διανύουμε αυξάνονται τα περιστατικά, την ώρα που το προσωπικό μειώνεται περαιτέρω, λόγω των αδειών.

Μέσα σε όλα, ένα μεγάλο «αγκάθι» παραμένουν οι κλίνες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, που είναι μόλις 38 σε όλο το νησί, τη στιγμή που οι ανάγκες θα επιτάσσανε τη λειτουργία τουλάχιστον των διπλάσιων κρεβατιών στα νοσηλευτικά ιδρύματα!

Συνάντηση

Για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 3 το μεσημέρι, παγκρήτια συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων του νησιού, στο γραφείο του σωματείου εργαζομένων του ΠαΓΝΗ. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την Υγεία και έχουν οδυνηρές συνέπειες, τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για τους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων την ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού, με νέες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών, γιατρών, τεχνητών και διοικητικών υπαλλήλων.

Το τέλος της ομηρίας χιλιάδων συμβασιούχων, με την πρόσληψη τους και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δικαιώματα, τα οποία διεκδικούν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι, οι οποίοι - όπως λένε - τα έχουν απωλέσει.

Φυσικά από την ατζέντα δεν λείπει και το θέμα των συνθηκών εργασίας, αλλά και του εξοπλισμού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νησιού.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν ότι τα προβληματα σε κάθε νοσοκομείο, συνθέτουν μια αλυσίδα, με σοβαρό αντίκτυπο, όχι μόνο στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία του νησιού, το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, αλλά συνολικά στη λειτουργία του συστήματος στην Κρήτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ