ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Μήνυμα Παυλόπουλου από την Κρήτη: "Θα υπερασπιζόμαστε την ελευθερία με κάθε τίμημα"

0

«Εμείς οι Έλληνες διαχρονικώς θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία έναντι παντός και με κάθε τίμημα»: Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το Οροπέδιο Λασιθίου και τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 151 χρόνων από την ομώνυμη μάχη.

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «η επική μάχη του Λασιθίου είναι ένας ύμνος των Κρητών και όλων των Ελλήνων στο βωμό της Ελευθερίας. Οι ηρωικοί αγωνιστές του Λασιθίου διδάσκουν ότι εμείς οι Έλληνες, άξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων διαχρονικώς θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία έναντι παντός και με κάθε τίμημα. Όλα αυτά, όλους αυτούς τους μεγάλους αγώνες των Κρητών, των Ελλήνων τα συμπυκνώνει η ακόλουθη φράση του Νίκου Καζαντζάκη, στην οποίαν και μένω, σε αυτόν τον ιερό χώρο:

"Εγώ μοναχός μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν την σώσω, εγώ θα φταίω"».

Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κρουσταλένιας, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο μνημείο των ηρώων του Λασιθίου που βρίσκεται στο Άλσος Ελευθερίας κάτω από ιστορικό μοναστήρι.

Στην τιμητική τελετή που ακολούθησε στο χώρο του Άλσους, τον κ. Παυλόπουλο υποδέχθηκε στο νησί και το Οροπέδιο Λασιθίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας πως ο Μάιος είναι ο μήνας που διαδραματίστηκαν γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου.

«Είναι κορυφαίες πράξεις ηρωισμού και φιλοπατρίας που τροφοδοτήθηκαν από το δίκιο των Κρητικών, των ντόπιων αγωνιστών που δεν ανέχθηκαν τον ξένο ζυγό. Των ανθρώπων που πάνω από τη ζωή τους έβαλαν την Κρήτη, των αγωνιστών που από τις Χανιώτικες Μαδάρες και τα Λευκά Όρη ως τα μαρτυρικά χωριά της Ανατολικής Κρήτης, ως τα χωριά του Μεραμπέλλου και του Οροπεδίου Λασιθίου, δίδαξαν σε όλους μας τι σημαίνει να θέλεις να ζεις Ελεύθερος».

Το "παρών" δίνουν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος (εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου, ο τ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Πλακιωτάκης Βουλευτής ΝΔ Ν. Λασιθίου, ο Ευρωβουλευτής Νικόλαος Ανδρουλάκης (Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη-S&D), ο Ευρωβουλευτής Γεώργιος Γραμματικάκης (Το Ποτάμι-S&D), ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλειος Λαμπρινός, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Αρχών - Φορέων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ