ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της σχολής γονέων στο Δήμο Μυλοποτάμου

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων της «Σχολής  Γονέων»  που υλοποίησε (δωρεάν)το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μυλοποτάμου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης με εισηγήτρια/εμψυχώτρια την Παιδαγωγό του Κέντρου Πρόληψης κα. Άρια Λίτινα.

Η Σχολή γονέων  πραγματοποίησε 10 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις στο Πέραμα και  απευθυνόταν σε γονείς μαθητών ηλικίας 10-18 ετών και είχε ως στόχο την παροχή συμβουλευτικής προς τους γονείς σε θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις τους με τα παιδιά όπως: ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, επικοινωνία με τα παιδιά, επίλυση συγκρούσεων, συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, όρια, συμβουλές για τον αποτελεσματικό γονέα, τις ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες των παιδιών-εφήβων,  καθώς και  την στήριξή τους στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Η καταληκτική συνάντηση της σχολής γονέων πραγματοποιήθηκε στις  03/05/2018.

Ο Δήμος Μυλοποτάμου  ευχαριστεί θερμά το Κέντρο Πρόληψης Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης και την  κα. Άρια Λίτινα για την συνεργασία.

Να επισημανθεί πως ανάλογες δράσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα προς γονείς – αλλά και άλλες ομάδες του πληθυσμού, για μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα – προγραμματίζεται να υλοποιηθούν από το Δήμο και το Κέντρο Κοινότητας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μυλοποτάμου χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο Πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 08.00 – 16.00. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη της δομής προκειμένου να ενημερώνεται αναλυτικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις προγραμματιζόμενες δράσεις στα τηλέφωνα: 28340-20419.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ