ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ποιος δικάζεται τελικά στην δίκη Ακουμιανάκη;

0

Η δίκη της Στέλλας Ακουμιανάκη, είναι ιδιαίτερα περίπλοκη όχι μόνο επειδή αφορά τον βιασμό και τον θάνατο μιας 16χρονης κοπέλας αλλά και επειδή δείχνει να εξελίσσεται σε πολλά και παράλληλα επίπεδα ευθύνης.

«Εδώ δεν δικάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας!» είπε αγανακτισμένος ο Μανώλης Ακουμιανάκης στην κατάθεσή του, θέλοντας να διαχωρίσει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου ως σύνολο από εκείνη την «τραγική βάρδια» -όπως είπε- που υποδέχτηκε το περιστατικό, τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου του 2011.

Από τη μεριά τους οι Ενώσεις Γιατρών έχουν άλλη άποψη, επιμένοντας πως «ο καθένας θα μπορούσε να είναι στην θέση των συναδέλφων τους», ζητώντας την αθώωση των γιατρών και προειδοποιώντας για «βιομηχανία διώξεων» εναντίον τους…

«Ολόκληρο το σύστημα υγείας της χώρας τελεί υπό καθεστώς «παρανομίας» -για την οποία ουδείς δικαστής είδαμε να ενδιαφέρεται- με την έννοια της υπέρβασης των ωραρίων των γιατρών πολύ πάνω από το όριο ασφαλούς εφημέρευσης, της απλήρωτης εργασίας και των άθλιων συνθηκών» ανέφεραν εκπρόσωποί τους, δικάζοντας… τους δικαστές.

Μήπως δικάζεται η ελληνική δικαιοσύνη τότε;

Γιατί η ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής δίκης, με τρεις κατηγορούμενους, δεκάδες μάρτυρες και επτά δικηγόρους μοιάζει με άθλο για τα Δικαστήρια Χανίων. Κτηριακή ασφυξία και υπηρεσίες δικαστών έστειλαν την συνέχεια της υπόθεσης στις 11 Ιουνίου, γεμίζοντας με απογοήτευση όλους τους εμπλεκόμενους…

Αλλά και τα μπαράκια του Ρεθύμνου, μήπως δικάζονται κι αυτά;

Γιατί το Δικαστήριο έδειξε να υποδέχεται με έκπληξη τις αποκαλύψεις της φίλης της Στέλλας, όταν -με αφοπλιστική ειλικρίνεια- κατέθετε πως «τα παιδιά στο Ρέθυμνο πίνουν… τ’ άντερά τους». «Όλοι το ξέρουν αυτό. Τα παιδιά στο Ρέθυμνο πίνουν από νωρίς, όλοι πίνουν. Τα μαγαζιά σερβίρουν αλκοόλ σε ανήλικους, χωρίς να ζητάνε ταυτότητα» είπε και συνέχισε: «Ναι, πίναμε, ήμασταν 16 χρονών στο Ρέθυμνο, όλοι πίναμε!».

Σίγουρα πάντως, φαίνεται να δικάζονται οι γονείς της Στέλλας…

Ο συναγερμός στο σπίτι ήταν χαλασμένος, το παιδί φαίνεται πως το ‘χε σκάσει τρεις-τέσσερις φορές χωρίς να το καταλάβουν… Και γιατί η μάνα της είπε να βρει μια καλή δικαιολογία για το ξενύχτι το μοιραίο πρωινό; Γιατί λέει πως το παιδί δεν έπινε ενώ οι φίλες λένε άλλα;

Δυστυχώς, στο μυαλό ορισμένων φαίνεται πως δικάζεται και το ίδιο το παιδί…

Πήγαινε σε καφετέριες, έπινε βότκα, είχε κολλητούς φίλους και είχε βγει ραντεβού με αγόρια, δεν ήταν η γυάλινη κούκλα που ήθελαν οι γονείς. Ήταν μια κανονική 16χρονη με τις εφηβικές της παρορμήσεις, μια άριστη μαθήτρια που ήθελε να αποδείξει πως δεν είναι «φυτό» ένα «αντράκι» που ήθελε να τις αντιμετωπίζουν στα ίσα.

Ένα παιδί που βιάστηκε και πέθανε στα 16 του χρόνια.

Για τον βιασμό και για τον θάνατο της Στέλλας, δεν δικάζεται το ΕΣΥ (αν και οι γιατροί έχουν δίκιο να ζητούν παρέμβαση και για όλα τα άλλα) δεν δικάζονται οι γονείς, δεν δικάζεται η ίδια.

Δικάζονται τρία άτομα, με ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένο πλαίσιο ευθυνών.

Αυτό διερευνάται και αυτό έχει να κρίνει το δικαστήριο, όσο και αν γοητεύουν ορισμένους, οι ροζ και κίτρινες ιστορίες για αγρίους…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ