ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του έτους 2018, με θέμα "Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό", θα υλοποιήσει στον χώρο της Προσωρινής Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Ζωγραφίζοντας το παρελθόν" και " Τάξε μου να σου κάμω (τα τάματα στην αρχαιότητα)".

Η πρώτη δράση απευθύνεται σε παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα είναι θεματική. Τα παιδιά θα προσεγγίσουν κάποιες διαχρονικές ανάγκες των ανθρώπων και θα δούμε πώς αυτές εκφράζονται μέσω της τέχνης. Την ημέρα της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν στα παιδιά τα επιλεγμένα αντικείμενα και θα γίνει μία σύντομη, εισηγητική παρουσίαση. Στη συνέχεια τα παιδιά, θα σχεδιάσουν εκθέματα της επιλογής τους. Τα έργα τους θα εκτεθούν στο αίθριο του Μουσείου και θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του Μουσείου, μαζί με το σχετικό πληροφοριακό υλικό.

Η δράση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου, κατά τις ώρες 9-11 το πρωί, ενώ υπάρχει η δυνατότητα, το απόγευμα, κατά τις ώρες 17:00-18:00, τα παιδιά με τη συνοδεία των γονέων τους να περιηγηθούν στον χώρο του Μουσείου και να σχεδιάσουν εκθέματα της επιλογής τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

Η δεύτερη δράση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου. Τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στα Ιερά Κορυφής του Βρύσινα και των Ατσιπάδων θα αποτελέσουν τον πυρήνα της δράσης αυτής. Την ημέρα της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν τα επιλεγμένα αντικείμενα και θα γίνει μία σύντομη, εισηγητική παρουσίαση. Θα ακολουθήσει εικαστική προσέγγιση των εκθεμάτων και τα έργα των συμμετεχόντων θα εκτεθούν στο αίθριο του Μουσείου και θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του Μουσείου, μαζί με το σχετικό πληροφοριακό υλικό.

Η δράση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου, κατά τις ώρες 11:30-13:30 το πρωί ενώ υπάρχει η δυνατότητα, το απόγευμα, κατά τις ώρες 17:00 - 18:00, τα παιδιά να περιηγηθούν στον χώρο του Μουσείου και να σχεδιάσουν εκθέματα της επιλογής τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ