ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

0

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης στο Εφετείο Χανίων

Σύνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Χανίων η δίκη για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, που κατέληξε μετά από υπερβολική χρήση αλκοόλ , παραμονές του Πάσχα, τον Απρίλιο του 2011 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο 29 χρόνος Ρεθυμνιώτης (23 ετών τότε) που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού με ποινή 7 ετών κάθειρξης με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο.

Κατηγορούμενοι είναι δύο ακόμα ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν τότε στο Ρέθυμνο και κρίθηκαν πρωτόδικα ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή. Οι δύο γιατροί κατηγορούνται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της άτυχης ανήλικης στα ΤΕΠ,

Σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται με τους μάρτυρες κατηγορίας ενώ σύμφωνα με δικηγόρο ενός εκ των δύο κατηγορουμένων γιατρών, δεν αναμένεται ούτε και σήμερα απόφαση ενώ το δικαστήριο θα διακόψει για επόμενη ημέρα για την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες Πέμπτη, με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος δύο ειδικευομένων γιατρών. Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και οι τρεις δήλωσαν αθώοι. Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, με πρώτη την μητέρα της αδικοχαμένης 16χρονης κοπέλας η οποία όπως και στην πρώτη δίκη, αφηγήθηκε τα όσα έγιναν την μοιραία νύχτα που ενημερώθηκε πως η κόρη της ήταν στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δίκη είχε ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου 2015 και η απόφαση του Δικαστηρίου βγήκε στις 11 Μαρτίου 2015.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ