ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φήμες ότι το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει το δικό του κρυπτονόμισμα

0

Από ότι φαίνεται το Facebook σκέφτεται τη δημιουργία του δικού του κρυπτονομίσματος.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η ιστοσελίδα Cheddar, που υποστηρίζει ότι το νέο κρυπτονόμισμα θα χρησιμοποιηθεί από τους δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook για να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές τόσο εντός όσο και εκτός πλατφόρμας.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες για το εγχείρημα, όμως σύμφωνα με την πηγή του Cheddar στο Facebook “το εξετάζουν πολύ σοβαρά”.

Σε σχετική ερώτηση του Engadget, εκπρόσωπος του Facebook έκανε την παρακάτω δήλωση: “Όπως πολλές άλλες εταιρείες, έτσι και το Facebook διερευνά τρόπους για να εκμεταλλευτεί την ισχύ της τεχνολογίας blockchain. Η νέα αυτή, μικρή ομάδα θα εξερευνήσει πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι άλλο περισσότερο να πούμε”.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της ομάδας Messenger του Facebook ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί μίας νέας ομάδας με στόχο να διερευνηθούν τρόποι εκμετάλλευσης και χρήσης της τεχνολογίας blockchain κατά μήκος της πλατφόρμας. Αν και η τεχνολογία blockchain βρίσκεται πίσω από τα κρυπτονομίσματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς (π.χ για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος ταχυδρομικών μεταφορών και logistics). Επομένως δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί για κάποιο κρυπτονόμισμα.

Παρόλα αυτά, η δημιουργία ενός κρυπτονομίσματος από το Facebook έχει λογική και θα μπορούσε να ωφελήσει σημαντικά τη πλατφόρμα, αφού θα η εταιρεία του Mark Zuckerberg θα απέφευγε να πληρώσει τέλη για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται εσωτερικά στις τράπεζες και στις εταιρείες πιστωτικών καρτών. Επιπλέον θα έβαζε το Facebook στον χάρτη της αγοράς κρυπτογράφησης. Θα χρειαστεί πάντως να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμη μέχρι να δούμε με ποιο τρόπο σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τη τεχνολογία blockchain το Facebook.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ