ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο για τρίτη χρονιά - Παγκόσμια προβολή για την Κρήτη

0

"Δεν το βάζω κάτω ! Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες !" είναι το μήνυμα του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που προγραμματίζεται από 1 ως 20 Ιουνίου στην Αμμουδάρα. Εντυπωσιακά γλυπτά ύψους ακόμα και τριών μέτρων θα φιλοτεχνήσουν καλλιτέχνες με έμφαση στην προστασία της θάλασσας από το πλαστικό.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και διοργανώνεται από τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση, ενώ στηρίζεται και από πολλές επιχειρήσεις της περιοχής που συμμετέχουν ως χορηγοί.

Το φεστιβάλ συγκεντρώνει πολύ κόσμο καθημερινά τις μέρες της πραγμοτοποίησης του αφού πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρακολουθούν τους γλύπτες να φιλοτεχνούν τα δημιουργήματα τους. Το μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ δίνει στην περιοχή του Μαλεβιζίου παγκόσμια προβολή καθώς γίνονται ρεπορτάζ από μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού ενώ εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο “ταξιδεύουν” την Αμμουδάρα σε όλο τον κόσμο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός και προσελκύει το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων τουριστών ενώ τα γλυπτά, που αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες μένουν στην παραλία ως το τέλος του Καλοκαιριού αποτελώντας μοναδικό αξιοθέατο για την περιοχή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ