ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

13 θέσεις ανάπαυσης από τις «ορθοπεταλιές»

0

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το υπό εξέλιξη έργο του δήμου Ρεθύμνης, που θα αφορά τις 13 θέσεις ανάπαυσης, στις ποδηλατικές διαδρομές που ενώνουν τους ορεινούς όγκους με τις παραλιακές περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, ολοκληρώνονται μέχρι 30 Ιουνίου από το δήμο Ρεθύμνου, οι επεμβάσεις σε θέσεις οικισμών, από τους οποίους διέρχονται επιλεγμένες ποδηλατικές διαδρομές.

Πρόκειται για 13 θέσεις θέασης - ανάπαυσης, στο ποδηλατικό δίκτυο που καλύπτει όλη την ορεινή ενδοχώρα του δήμου και την αναγκαία επικοινωνία της με τις παραλιακές περιοχές.

Όσον αφορά στο δίκτυο, αυτό περιλαμβάνει μικρές και μεγαλύτερες διαδρομές σε όλο το δήμο κατά μήκος του υφιστάμενου επαρχιακού και δημοτικού δικτύου και στόχος του είναι η χρήση του και από όσους καταλύουν στους παραλιακούς οικισμούς.

Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν στην κατασκευή σημείων θέασης - ανάπαυσης που θα σκιάζονται από ειδικές ξύλινες κατασκευές, θα έχουν υποδομές για ξεκούραση και θα είναι εξοπλισμένες με πληροφοριακό χάρτη, που θα υποδεικνύει στον ποδηλάτη τη θέση του, σε σχέση με το διαμορφωμένο ποδηλατικό δίκτυο.

Οι συγκεκριμένες θέσεις επιλέχθηκαν σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους των όμορων οικισμών που βρίσκονται σε δημοτικές εκτάσεις, κυρίως στις εξόδους ή εισόδους των οικισμών αυτών.

Οι επεμβάσεις που ήδη εκτελούνται περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση σημείων θέασης και όπου απαιτείται, εκτελούνται εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του δαπέδου.

Στα σημεία θέασης και στα σημεία στάθμευσης θα υπάρχουν πληροφοριακοί χάρτες με το πλήρες δίκτυο και τα γύρω φυσικά και πολιτιστικά αξιοθέατα (αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακοί οικισμοί, φυσικά τοπία). Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή 27 τέτοιων πληροφοριακών χαρτών.

Επίσης θα τοποθετηθούν, ανά διαστήματα, πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες προειδοποιητικές της παρουσίας ποδηλάτων κατά μήκος των επαρχιακών και δημοτικών οδών, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση 35 προειδοποιητικών πινακίδων και 100 ρυθμιστικών.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 237.000,00 και χρηματοδοτείται από πόρους του προγράμματος LEADER.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι σταθμοί ξεκούρασης σε Αρχοντική, Γωνιά και Μυρικέφαλα και ως το τέλος του άλλου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε Αρμένους, Άνω Βαλσαμόνερο, Βεδέρους, Βιράν Επισκοπή, Μούντρος Πηγή, Πρασσές, Ρουσσοσπίτι, Σκουλούφια και Κάστελο.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ