ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: «Βροχή» οι επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε ξενοδοχεία

0

Η Κρήτη αποτελεί τη ναυαρχίδα του Τουρισμού, κάτι που είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία και από κάθε άποψη.

Μέσα από το ekriti.gr έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές το θετικό κλίμα που υπαρχει για τον Τουρισμό στο νησί. Όπως έχει γραφτεί στις 31 Μάη, η κίνηση αναμένεται αυξημένη ειδικά για το επόμενο τρίμηνο, ενώ παράλληλα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για τον εναλλακτικό τουρισμό όπως και για αφίξεις επισκεπτών με πτήσεις για όλο τον χρόνο, ενισχύοντας την προοπτική άμβλυνσης της εποχικότητας.

Τώρα λοιπόν έχουμε μια ακόμη επιβεβαίωση μέσα από την είδηση για τις νέες επενδύσεις που γίνονται στο νησί.

Στην Ελούντα

Συγκεκριμένα το «πράσινο» φως έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για την κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Ελούντας. Πρόκειται για την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων δυναμικότητας περίπου 800 κλινών που συμπεριλαμβάνει και ένα συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 400 ατόμων.

Εφόσον δοθεί άδεια, στα σχέδια περιλαμβάνεται και ένα … αστεροσκοπείο. Επίσης θα κατασκευαστεί μια τεράστια πισίνα, σαν θάλασσα, για να μην πειραχτεί η ακτογραμμή. Η επένδυση θα γίνει από την εταιρεία «GARDEN PLAZA Α.Ε.», η οποία ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη της Ranger Marine. To συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε έκταση 160 στρεμμάτων, περιλαμβάνοντας πέτρινες βίλες και μικρά μπλοκ που θα ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ.

Τη διαχείριση του ξενοδοχείου, κατά τις πληροφορίες του tornosnews.gr, θα αναλάβει ο όμιλος AVRA Hotels Collection, ο οποίος με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, έχει τη διαχείριση του Αstir Odysseus Resort and Spa, καθώς και των ξενοδοχείων Mirabello Beach @ Village, Hermes και Coral.

Επεκτάσεις

Πράσινο φως για επέκταση ξενοδοχείωνΠαράλληλα, υπήρξε θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή για την επέκταση και την περιβαλλοντική αδειοδότηση δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται σε Χερσόνησο στις Κάτω Γούβες και στην Ελούντα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ