ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Φονικό στα Ανώγεια - Με αγωνία η απόφαση για το θάνατο του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη

0

Αύριο αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη τον Απρίλιο του 2017 στα Ανωγειανά Όρη.

H δίκη άρχισε στις 14 Μαΐου σε κλίμα έντασης μεταξύ των οικογενειών θύτη και θύματος που συνδέονται συγγενικά, συνεχίστηκε στις 30 και 31 Μαΐου και την 1η Ιουνίου οπότε και διακόπηκε για να συνεχιστεί εκ νέου αύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, την εισαγγελική πρόταση και πιθανόν την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Αυξημένη αναμένεται και αύριο η παρουσία της αστυνομίας για την αποφυγή τυχόν εντάσεων. Στο εδώλιο για τη συμπλοκή, που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Μανόλη Στρατάκη, κάθονται πατέρας και γιος από τη μια οικογένεια που ήδη έχουν προφυλακιστεί για την ανθρωποκτονία, καθώς και ο πατέρας και τα δύο αδέλφια του θύματος που κατηγορούνται για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Στην κατάθεση του ο πατέρας του Μανόλη Στρατάκη, υποστήριξε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο οικογενειών ήταν καλές μέχρι το 2014.

«Εκείνη την ημέρα πήγα στη μάντρα στις 3 η ώρα. Ο κατηγορούμενος μου είπε πως δεν με θέλει στα χωράφια του και να φύγω. Εμφανίσθηκε και ο γιος του ο οποίος κρατούσε το καλάσνικοφ. Με πλησίασε ο μεγάλος. Του είπα: «Μη σιμώνεις. Ό,τι θες πες το από κει που είσαι». «Γιάντα; Θα με σκοτώσεις;» μου απάντησε κι εγώ του είπα «άμα χρειαστεί θα σε σκοτώσω»… Ύστερα πήρα τα κοπέλια μου τηλέφωνο. Με ρώτησε ο Μανόλης ήντα παθα. Του είπα ότι ήρθε ο κατηγορούμενος και λογοφέραμε».

Ο 55χρονος κατηγορούμενος, πατέρας του νεαρού που έχει αναλάβει την ευθύνη της ανθρωποκτονίας, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πυροβόλησαν εβρισκόμενοι σε άμυνα. «Πηγαίνοντας στο σπίτι μας δεχτήκαμε καταιγισμό πυροβολισμών. Πυροβόλησα μια φορά στον αέρα αμυνόμενος».

Υπενθυμίζεται ότι το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου είναι καταπέλτης για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο απόγευμα της 9ης Απριλίου του 2017. Μεταξύ άλλων, στο βούλευμα αναφέρεται ότι «δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ αμυνόμενου και επιτιθέμενου» και γίνεται λόγος για «ταυτόχρονες αποφάσεις αλληλοεξόντωσης».

Επί της ουσίας, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ πατέρα και γιου από τη μια οικογένεια και τριών αδελφών από την άλλη έγινε με ανταλλαγή πυρών και από τις δύο πλευρές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ