ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Φτιάχνοντας κρέπες: Εκπαιδευτική δράση του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Μαζί Μπορούμε» στο Chocolat

0

Από τους κύριους στόχους τόσο του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου όσο και του προγράμματος του ΚΔΑΠ – ΑμεΑ είναι η επαφή των παιδιών με την κοινότητα, τα εξωτερικά εκπαιδευτικά προγράμματα και η γνωριμία των εφήβων της δομής με προ-επαγγελματικές δεξιότητες. Από πέρυσι έτσι και φέτος πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εστίασης.

Στα πλαίσια αυτά την Τετάρτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμα τέτοια δράση των εφήβων του ΚΔΑΠ – ΑμεΑ Ρεθύμνου ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ’’  με σκοπό την εξοικείωση τους σε θέματα εστίασης και την παρασκευή γλυκισμάτων. Αυτή την φορά μας φιλοξένησε η κ. Ζωη Σιταρένιου στο Καφε – Ζαχαροπλαστείο Chocolat.

Τα παιδιά φάνηκαν ενθουσιασμένα με την διαδικασία εφόσον σε πραγματικές συνθήκες και ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες έφτιαξαν τις δικές  τους κρέπες! Από την προετοιμασία για τις κρέπες, το ψήσιμο, το γέμισμα και την τελική παρουσίαση η κ. Ζωή, επαγγελματίες και εθελοντές του ΚΔΑΠ ήταν δίπλα στα παιδιά που τα ενίσχυαν σε όλα τα βήματα.

Χαμόγελα στο πρόσωπο, συνοδευμένα από το αίσθημα της ικανοποίησης, ότι  τα κατάφεραν και τελικά μπορούν να κάνουν κι αυτό!

Και η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά μας, μπορούν να κάνουν πολλά! Κι εμείς είμαστε εκεί για να τα στηρίζουμε, να τους δίνουμε ερεθίσματα και την δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν !

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ