ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άνοιξε ο Κλήδονας στο Μιξόρρουμα

0

Το έθιμο του Κλήδονα αναβίωσε για μια ακόμα χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιξιρρούματος την περασμένη Κυριακή, με τη συμμετοχή όλου του χωριού.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιξορρούματος, για το καθιερωμένο άνοιγμα του Κλήδονα και το κάψιμο των στεφανιών του Μάη, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 24 Ιουνίου στην πλατεία του χωριού.

Ο ακούραστος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Χαρίδημος Κακλαμάνος, με τη βοήθεια μελών και φίλων του Συλλόγου παρουσίασε το έθιμο που περιελάμβανε και την αναπαράσταση της διαδικασίας του αμίλητου νερού, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια των κοριτσιών του χωριού που φορούσαν παραδοσιακές στολές.

Σημαντικό ήταν και το μουσικό μέρος της βραδιάς που έφερε εις πέρας με επιτυχία το παραδοσιακό συγκρότημα του Αλέξανδρου Παπαδάκη.

Παράλληλα, κάηκαν και στα μαγιάτικα στεφάνια στη φωτιά του Άη Γιάννη που άναψε δίπλα στην πλατεία.

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού κ. Κακλαμάνος σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η προσέλευση και η συμμετοχή των μελών και των φίλων μας ήταν εντυπωσιακή, το δε ενδιαφέρον τους για το όμορφο αυτό έθιμο των προγόνων μας που κρατάει από τα αρχαία χρόνια, ήταν συγκινητικό.

Ήταν μια ξεχωριστή, υπέροχη και αξέχαστη εκδήλωση που την κάλυψε καλλιτεχνικά το παραδοσιακό συγκρότημα του Αλέξανδρου Παπαδάκη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας τους ευχαριστεί όλους θερμά και τους εύχεται χρόνια πολλά με υγεία για να συμμετέχουν και να στηρίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αφορούν τα παλιά έθιμα του τόπου μας».

Τέλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν, ανανέωσε το ραντεβού, για του χρόνου την ίδια μέρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ