ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση φωτογραφίας 35 φωτογράφων με τίτλο «peek a boo»

0

Ανοίγει o κύκλος των εκθέσεων Φωτογραφίας στη Κορνάρου με την έκθεση υπό τον τίτλο "peek a boo" H πρώτη έκθεση, για το καλοκαίρι, των μαθητών της ομάδας "Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου" θα αρχίσει στις 20-6-2018 μέχρι τις 30-6-2018 από 20:00 έως 23:00, στο γραφικό δρομάκι της Κορνάρου & Αρκαδίου. Τα εγκαίνια θα είναι την Τετάρτη 20-6-2018 στις 20:30.

Οι 35 φωτογράφοι συμμετέχουν με ένα έργο τους στην έκθεση, η οποία έχει ελεύθερη θεματολογία. Το αποτέλεσμα παρουσιάζεται σε υψηλή ποιότητα εκτύπωσης κάτω από τον ανάλαφρο τίτλο : "peek a boo". Oι φωτογράφοι που συμμετέχουν είναι οι : Andrea Bieber-Xenakis, Αναστασία Τζιγκουνάκη, Ανδρέας Μελαδάκης, Άννα Γεωργίου, Αριάδνη Μπαλιάκα, Βαγγέλης Πετσαγγουράκης, Βάγια Δαλαμήτρου, Βίκη Φειδεροπούλου, Βούλα Φιλιππάκη, Γιώργος Καρτσώνης, Δέσποινα Μαλλιαρού, Δήμητρα Σταθοπούλου, Ειρήνη Γιαννούλη, Ελένη Λυρή, Ελένη Μακρυδάκη, Eλένη Πλιάτσικα, Εύα Κρίκη, Ευαγγελία Λίτινα, Ζωή Φωτάκη, Κωνσταντίνα Χατζή, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, Κώστας Βαρδάκης, Λευτέρης Μαριδάκης, Λίτσα Μουρτζανού, Μανούσος Σαριδάκης, Μαρία Ανδρουλιδάκη, Μαριαλένα Πανταζίδου, Ματίνα Χαλβατζή, Μελίντα Χρηστέλλη, Νίκος Ιορδανίδης, Ρούλα Καραστεργίου, Σούλα Δημητρακάκη, Σοφία Παππά, Στέλλα Κωνσταντάτου.

Οι φωτογραφικές εκθέσεις που ξεκίνησαν πέρυσι στο ανατολικό τμήμα της παλιάς πόλης Ρεθύμνου, στην οδό Κορνάρου, φέτος επεκτείνονται και στο δυτικό τμήμα της παλιάς πόλης, στην οδό Κορωναίου, με επανέκθεση των έργων, έτσι ώστε στη συνέχεια να έχουμε παράλληλα δύο εκθέσεις και να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της πόλης μας, να δουν και να απολαύσουν όλο τον κύκλο των εκθέσεων. Ο κύκλος φωτογραφικών εκθέσεων αρχίζει και κλείνει με έργα των μαθητών της ομάδας "Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου", πλαισιώνοντας ατομικές εκθέσεις καταξιωμένων φωτογράφων. H επανάληψη της έκθεσης θα γίνει από τις 2-7-2018 έως τις 11-7-2018 εντός και εκτός του ενετικού ναού της Αγίας Σοφίας στην οδό Κορωναίου και Σμύρνης, από τις 18:30 έως 21:30. Για την συγκεκριμένη έκθεση ό επιμελητής σημειώνει:

peek a boo

Mε ένα ανάλαφρο τίτλο και με παιδική διάθεση δημιουργήσαμε την έκθεση αυτή. Ο τίτλος από μόνος του όπως δηλώνει και η μετάφραση του, αφορά το γνωστό παιχνίδι στην χώρα μας " κούκου" ή "τσα", όπου με τα χέρια κρυβόμαστε και μετά αποκαλύπτοντας την εικόνα μας, προκαλούμε το γέλιο σε μικρά παιδιά. Η επιλογή του τίτλου δεν έγινε τυχαία, κατ αρχήν θέλει να υποδηλώσει τον χρόνο ενασχόλησης με την φωτογραφία που έχουν οι εκθέτες, όπου τηρουμένων των αναλογιών περνούν μια παιδική φάση με αυτή. Είναι δηλαδή στο στάδιο της εξερεύνησης του μέσου, της δοκιμής και εν γένει της πρώτης επαφής με αυτό. Στάδιο απαραίτητο για όποιον καταπιάνεται με την τέχνη της φωτογραφίας. Επίσης αυτή η αποκάλυψη που έχει ο τίτλος προέρχεται από το γεγονός ότι, κάθε μια εικόνα είναι μια έκπληξη για τον θεατή σε σχέση με την προηγούμενη και την επόμενη, αφού κάθε δημιουργός λειτούργησε χωρίς δεσμεύσεις και υποδείξεις άρα δημιούργησε ελεύθερος. Όμως εκεί που ο τίτλος θεωρώ ότι δημιουργεί την μεγαλύτερη ένταση, είναι όταν ό θεατής έρχεται αντιμέτωπος με τις φωτογραφίες, οι οποίες από όλες τις απόψεις δεν έχουν την "παιδική αθωότητα και ματιά". Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με εικόνες πολύ άρτιες και δυνατές με ποικίλα ερωτηματικά καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα "παιδιά" δεν παίζουν και δεν είναι αθώα," ξέρουν να διεγείρουν τον θεατή να τον προβληματίσουν, ώστε να αποχωρήσει έχοντας τροφή για σκέψεις.

επιμέλεια έκθεσης Μανώλης Καραταράκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ