ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Έπιασαν με σκονάκι δύο μαθητές στις πανελλήνιες εξετάσεις στην Κρήτη

0

Μηδενίστηκε υποψήφιος που αντέγραφε από το κινητό

Έβγαλε φωτογραφία σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας, πήρε μαζί του το κινητό στην τάξη, αλλά λογάριαζε χωρίς τους επιτηρητές, και το γραπτό του μηδενίστηκε!

Μαθητής από σχολείο της πόλης του Ηρακλείου «συνελήφθη» χθες με το κινητό του μέσα στο εξεταστικό κέντρο, κλήθηκε σε απολογία από τη λυκειακή επιτροπή και τελικά έλαβε ως βαθμό ένα ολοστρόγγυλο μηδέν!

Πρόκειται, μάλιστα, για το δεύτερο περιστατικό αντιγραφής στο Ηράκλειο, την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκε ακόμα ένα περιστατικό, αυτήν τη φορά με κλασικό σκονάκι, στο χαρτί, στο μάθημα των Μαθηματικών, και πάλι εντός της πόλης.

Χθες, δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις και στα τρία μαθήματα, την Ιστορία, τη Φυσική και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. Για αυτόν τον λόγο, παρατάθηκε κατά μισή ώρα ο χρόνος υποχρεωτικής παραμονής στην εξέταση.

Με… κοριό στις πανελλήνιες

Στον μηδενισμό του γραπτού μίας 17χρονης μαθήτριας, η οποία έπαιρνε μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε εξεταστικό κέντρο στην Κω, βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή και έπαιρνε οδηγίες μέσω ακουστικού, προχώρησαν χθες οι επιτηρητές καθηγητές. Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, το περιστατικό έγινε αντιληπτό χάρη στην παρατηρητικότητα των καθηγητών που επέβλεπαν τις εξετάσεις.

H μαθήτρια είχε κρύψει πάνω της το κινητό τηλέφωνο, ενώ στο αυτί της είχε τοποθετήσει μία ασύρματη «ψείρα»-ακουστικό, μέσω του οποίου βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με συγγενικό της πρόσωπο που είχε αναλάβει να υπαγορεύει τις απαντήσεις των θεμάτων στην Ιστορία. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η συνεργός δεν… πρόσεξε και μιλούσε ιδιαιτέρως δυνατά, με αποτέλεσμα εκτός από τη μαθήτρια να ακούσουν τη συνομιλία και οι επιτηρητές καθηγητές, οι οποίοι έπραξαν τα δέοντα.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ