ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Έρχονται μεγάλα ξενοδοχεία στην Κρήτη. «Τρέχει» πρόγραμμα επιδοτήσεων

0

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων στην Κρήτη. Το τελευταίο διάστημα τόσο ο Περιφερειάρχης του νησιού όσο και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, έχουν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους από διάφορες χώρες όπως το Καζακστάν για την κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Ήδη η αρμόδια επιτροπή έχει δώσει το πράσινο φως για δύο μονάδες μία με 1.224 κλίνες σε Γωργιούπολη και Καβρό και τη δεύτερη με 1.115 κλίνες στην Αγία Πελαγία.

Ο κ. Καλογερής τονίζει ότι όλο αυτό το ενδιαφέρον θα δώσει μιαν άλλη αναπτυξιακή πορεία με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε καλύτερες υποδομές από το Κράτος, αύζηση των θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα σε πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έχουν κατατεθεί για την Κρήτη περισσότερες από 1.100 προτάσεις για την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων και την αναβάθμιση υφισταμένων. Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται από 25.000 έως 400.000 ευρώ και για την Κρήτη οι αιτήσεις προσεγγίζουν τα 150.000 ευρώ.

Τέλος σε ότι αφορά στη χωροθέτηση των νέων ξενοδοχειακών μονάδων ο Βόρειος Άξονας είναι κορεσμένος σε ένα μεγάλο κομμάτι αλλά υπάρχουν δυνατότητες και σε άλλα σημεία δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, υπογράμμισε ο κ. Καλογερής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ