ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Έχω γύρισμα με….τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα»

0

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Έχω γύρισμα με….τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα», μαθητές από την Γ΄ τάξη του Γ/σιου Ατσιποπούλου συναποφάσισαν μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους να γυρίσουν μία…….ταινία. Οποίο εγχείρημα!!!!

Πώς προέκυψε, όμως, μία τόσο παρακινδυνευμένη ιδέα;;

Η αρχική σκέψη ήταν να αποδοθεί η ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας θεατρικά. Σύντομα, όμως, έγινε αντιληπτό ότι πολλοί άλλοι είχαν αυτήν την έμπνευση-σχολεία, σύλλογοι, θίασοι (επαγγελματικοί  ή ερασιτεχνικοί)- έχουν ανεβάσει ως σήμερα εκατοντάδες παραστάσεις του Ερωτόκριτου. Το ερώτημα που τέθηκε, λοιπόν, είναι αν θα ακολουθούσαμε την πεπατημένη ή αν θα πρωτοτυπούσαμε. Η απόφαση πάρθηκε εύκολα από όλους μας. Πήραμε μια απόφαση παράτολμη και καινοτόμο, γιατί κανείς έως τώρα δεν έχει τολμήσει να αποδώσει τον Ερωτόκριτο…κινηματογραφικά. Κανείς και πουθενά. Εμείς το τολμήσαμε και τα καταφέραμε. (Έτσι νομίζουμε, τουλάχιστον).

Το πρώτο βήμα που έπρεπε να γίνει ήταν η διασκευή του κρητικού ποιήματος σε κινηματογραφικό σενάριο. Αυτή και μόνο η διαδικασία διήρκησε μήνες…Το σενάριο προσαρμόστηκε και αναπροσαρμόστηκε, ώσπου, τελικά, ολοκληρώθηκε και καθορίστηκαν οι ρόλοι. Με οντισιόν, παρακαλώ! Και αυστηρή μάλιστα! Οι ρόλοι διανεμήθηκαν μόνο σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, γιατί μόνο αυτοί διδάσκονται Ερωτόκριτο στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Έχοντας φτάσει, λοιπόν, σχεδόν στο τέλος, το ταξίδι αυτό μας απέδειξε πως με τέτοιου είδους εγχειρήματα  δραστηριοποιούνται οι μαθητές με δημιουργικό τρόπο, δημιουργούνται ανεξίτηλοι δεσμοί μεταξύ όλων, παρέχονται μαθήματα ήθους, παιδείας και τέχνης, και διαμορφώνονται πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι μας έχουν βοηθήσει ως τώρα. (Θα ακολουθήσει αναλυτικό ευχαριστήριο σημείωμα). Χωρίς αυτούς δε θα είχαμε φτάσει ως εδώ και για αυτό τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η ταινία μας θα προβληθεί στον κινηματογράφο ¨Παντελής¨ και μάλιστα 2 φορές, προς το τέλος του Ιουνίου. Να έχετε το νου σας, λοιπόν, γιατί δεν πρέπει να την χάσετε! Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει. Θα θέλαμε, όμως, μία μεγάλη χάρη. Να είστε επιεικείς, γιατί είμαστε ερασιτέχνες….

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Προσεχώς, λοιπόν……

Ουπς! Ξεχάσαμε το σημαντικότερο! Τους πρωταγωνιστές μας! Με αλφαβητική σειρά, λοιπόν, είναι οι εξής: Αλεξανδράκης Λάμπρος, Βερτούδος Κωνσταντίνος, Βουρβαχάκης Σπύρος, Γαλεράκη Σπυριδούλα, Ζαχαριουδάκη Μαρία, Ζαφειριάδη Ζέτα, Ηλιάκη Χρύσα, Καλλιτσουνάκη Αντιγόνη, Κεραμιανός Θοδωρής, Κοκκινάκη Κατερίνα, Λελεδάκης Γιώργος, Μαθιουδάκη Αργυρώ, Μαρινάκης Μανούσος,  Νικολακάκης Γιώργος, Παυλάκη Μαρία, Περδίκης Ραφαήλ, Ποθουλάκη Βασιλική, Σουχλάκης Βαγγέλης, Σπανουδάκη Ελένη, Σφενδύλης Γιώργος και Χριστουλάκη Σοφία.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Γιαννούλη Κατερίνα, Δαβέλη Ράνια, Κατσούγκρη Αγγελική και Τζέλησις Μάρκος

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ