ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναξιόπιστοι. Ψεύτες. Αστείοι.

0

Προτεραιότητα εκτός ή παραλλήλως  του κυρίως θέματος η ευχή – ευχή όλων –, η νέα διοίκηση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του ΓΝΡ να φανεί αντάξια των περιστάσεων και σε τίποτε ποτέ να μην παρομοιάσει της προηγούμενης. Ο τέως ας συνεχίσει αενάως στην παραλιακή, γραφικότατη φιγούρα, τον φωτογραφίζουν καθώς εισπνέει με λυγισμένο γόνατο ατενίζοντας το πέλαγος. Προσωποποίηση Βικτωριανής εποχής του 19ου αιώνα, με σόρτς ανήμερα Φανουρίου του Αγίου και εν Νικομηδεία 40 Οσιομαρτύρων, εν τη ερήμω Ιλαρίωνος του ισαποστόλου. Γονατιστός στη μονή Κρουσταλλένιας Οροπεδίου. Όπως βουτάς από το  «Χάρυ Τρούμαν» στη Σούδα, να σου λυθεί το μαγιό. Πυρηνοτρήτης στα κορωνέικα άνω Αποκορώνου και περονόσπορος στα αμπέλια της Βιάννου. Θα μου πείτε, ζηλεύεις; Εσένα σίμωσε ποτέ τουρίστας να ζητήσει φωτογραφία ως κατάλοιπο καρναβαλιού;

Να σοβαρευτούμε, – επιπλέον παράνομος Πρόεδρος επί μήνες λόγω της... δημοκρατίας του... τέως-  ας κλείσει το χαλεπό κεφάλαιο. Η νέα διοίκηση από νέους ανθρώπους, αρκετές γυναίκες, καταξιωμένους επιστήμονες και προσωπικότητες στην κοινωνία, είθε να προσδώσει το κύρος και την αξία που τόσο βάναυσα και επί τόσο καιρό ποδοπατήθηκαν στα άδεια καροτσάκια μωρών στις διαδηλώσεις και στα συνθήματα εναντίον μου που ακόμα «κοσμούν» την πόλη. Καλή επιτυχία από καρδιάς φίλοι, συνάδελφοι και πραγματικά συνοδοιπόροι στην κοινή πορεία που ορίζει το καλύτερο για την υγεία και το ΓΝΡ, ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής τοποθέτησης εκάστου.

Στο δια ταύτα: Ρεθεμνιώτικος τύπος πάντα, 5/5 πρωτοσέλιδο «Χρόνος – πόνος στα επείγοντα του νοσοκομείου. Ξεπερνά τις 3 ώρες ανά περιστατικό». Στο κύριο άρθρο διατυπώνεται ένσταση, ερώτηση, αντίρρηση, δεν δέχεται χαζοχαρούμενα καθετί που ο συνομιλητής πασχίζει να ταΐσει. Στα ξύλινα από άμβωνος ανερμάτιστα ρητορεύματα, αστραπόβροντα αγραμματοσύνης συνηθέστατα, άρτσι μπούρτσι επίγεια με μεταφυσικά των αιθέρων για το τι κληρονόμησαν,  παραμύθια για τις τάχα «προσπάθειές» τους, δεν πρόλαβαν, ήταν έτοιμοι, ατύχησαν, ΘΑ, απερίσκεπτα, αλαλιασμένα, ανεφάρμοστα και απονευρωμένα, μυωπικά της διοίκησης που δηλώνει «είμαστε σε καλό δρόμο, το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται περισσότερο  στις ανάγκες του πληθυσμού» (ακόμα στον καλό δρόμο βρίσκονται. Καλοτάξιδοι), το κύριο άρθρο αντιπαρατίθεται σφόδρα: «Ολοένα και πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών για τους χρόνους αναμονής των ασθενών στο ΤΕΠ του ΓΝΡ. Γεγονός πως ο μέσος χρόνος των 3 ωρών, που συχνά γίνεται 5ωρο ή και περισότερο, είναι πολύς αν αναλογισθεί κάποιος πως πρόκειται για ανθρώπους που πονούν και υποφέρουν. Όλοι οι πολίτες πληρώνουν για να έχουν ασφάλεια και υγειονομική κάλυψη και κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ζωή και την ποιότητά της».

Λίγοι θα θυμούνται ότι λίαν περιέργως η λειτουργία στα ΤΕΠ (που μέχρι επί των ημερών μου κάποιοι εξυπνάκηδες από τους ειδικευόμενους, υποκινούμενοι, υπό την αιγίδα, δυσχέραιναν παντί τρόπω καθώς οι ούτως ειπείν μείρακες, ερχόντουσαν με δήθεν καινοτομίες και περί συνδιοίκησης στο ΓΝΡ κατά πανελλήνια και παγκόσμια πρωτοτυπία, ανοησίες που δια ροπάλου κόπηκαν σύριζα μόλις ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ), τέθηκε από την Συριζοδιοίκηση σε πρώτη προτεραιότητα με τις γνωστές μεγαλοστομίες, επαναστατικές αλλαγές του Καραγκιόζη φούρναρη. Θα φτιάχνανε ήτοι ότι ήδη άψογα λειτουργούσε, θα σήκωναν και δυό παραβάν με σεντόνια ή νοβοπάν ωσάν μπερντέ της καραγκιοζοπαράστασης, θα ‘στέλνε ο Υπουργός μας προσωπικό όλων των κατηγοριών και λοιπές περικοκλάδες...

2 χρόνια μετά, το απόλυτο μηδέν. Μέχρι και 8 ώρες αναμονή το απλό περιστατικό στηλιτεύει το ρεπορτάζ!!!

Οι όποιοι Συριζογιατροί τώρα βέβαια τρέχουν για να τρέξουν τα περιστατικά, δεν μπορεί πλέον να τους φταίει ο διοικητής ή οι κανονισμοί, τώρα και με κουτσουρεμένο για τα καλά μισθό, ενώ τα περί -παρ΄ολίγον- ενίσχυσης προσωπικού θολά, ολοσκότεινα, έρεβος. «Πόσες ώρες να αντέξει ένας άνθρωπος εξετάζοντας ασθενείς από το πρωί ως το βράδυ, έμεινα πάνω από 4 ώρες βλέποντας ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥΣ γιατρούς και νοσηλευτές να τρέχουν να προλάβουν και δεκάδες ανθρώπους στον ίδιο χώρο. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο; Ειδικά σε έξαρση γρίπης, με κάταγμα 4 ώρες έως ότου διαγνώσουν» αντιγράφουμε κατά λέξη.

Στην απουσία προσωπικού αποδίδει το αίσχος το ρεπορτάζ, κονιορτοποιώντας τα έως χθες περί δήθεν κάλυψης 95%(!) που εκτενώς και έγκαιρα, κατάγγειλα τεκμηριωμένα, για να απαντήσουν... αυξάνοντας περαιτέρω τούτο το μοναδικό πανελληνίως και παγκοσμίως ποσοστό. Εξωγήινο. ΞανθοΠολάκειο. Σταλινικό. ΜαοΤσετούγκικο. 98%!

2 χρόνια μετά, έως 8 ώρες η αναμονή. Οι συνθήκες επιδεινώθηκαν. Επιπλέον προσωπικό, εκ του αποτελέσματος, ανύπαρκτο. Ουδεμία υποδομή βελτιώθηκε. Το παραμικρό σε χώρους, μέσα, διαδικασίες δεν αναμορφώθηκε. Παραμύθια όλα. Όλα κολοβά. Πού το περιβόητο Ιατρείο Διαλογής τους, που για χάρη του κατάργησαν τους θαλάμους ειδικών λοιμώξεων; Το ρεπορτάζ επισημαίνει «εκείνο που θεωρούμε οι περισσότεροι είναι πως υπάρχει σοβαρό έλλειμμα σε γιατρούς και νοσηλευτές. Αν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός προσωπικού, προφανώς και δεν θα υπήρχαν καθυστερήσεις». Προφανέστατα.

Μας τάξανε οι ωροδείχτες να τρέξουν γρηγορότερα από τους λεπτοδείχτες, μοσχοβολήματα θα ξεχύνονταν του φορτηγού τους καθώς θα διασχίζει γη και αιθέρες, αλλά γεμίσαμε σαράβαλου δυσωδίες και σκουπίδια.

Είπαμε, τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή προκύπτουν ανήθικα ή παράνομα, λάθος ή άσκοπα. Ή παχαίνουν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ