ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αποφάσεις του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης

0

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου 2018, τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου, ως συνδιοργανωτής, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμο Ρεθύμνης, για την πραγματοποίηση της 7ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής, έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, στο διάστημα 1 – 7 Ιουλίου 2018. Η Γιορτή αποτελεί μια συνεχιζόμενη προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων με στόχο την καθιέρωσή τους στην προτίμηση των καταναλωτών, ενώ έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία. Η εκδήλωση συνεχίζει να εξελίσσεται και να εμπλουτίζεται, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση της συμμετοχής των παραγωγών σε κάθε διοργάνωση.

2.- Ενέκρινε την επιχορήγηση των εξόδων συμμετοχής επιχειρήσεων – μελών του, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, στη Διεθνή έκθεση SIAL 2018. Πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο, η οποία θα πραγματοποιηθεί, από 21 έως 28 Οκτωβρίου 2018, στο Παρίσι της Γαλλίας.

3.- Ενέκρινε την επιχορήγηση των εξόδων συμμετοχής επιχειρήσεων – μελών του, στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιήθηκε από 10 μέχρι 13 Μάϊου 2018 στο Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα.

4.- Ενέκρινε την επιχορήγηση των εξόδων συμμετοχής επιχειρήσεων – μελών του στην έκθεση τροφίμων GREEK FOOD FESTIVAL 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας από 1 μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2018.

5.- Ενέκρινε την κάλυψη μέρους δαπάνης εκμίσθωσης περιπτέρου στην επαγγελματική τουριστική έκθεση του Παρισιού της Γαλλίας, TOP RESA 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 25 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2018, για την προβολή του τουριστικού προϊόντος του Ρεθύμνου.

6.- Όρισε τα μέλη του: α) Νικόλαο Ρεϊζάκη και β) Μιχαήλ Χριστοφοράκη, αρμόδιους για θέματα παρακολούθησης της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα στις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου.

Όπως είναι γνωστό, επί σειρά ετών υπάρχουν ατέρμονες αντιδικίες, ακόμη και δικαστικές διαμάχες, μεταξύ των καταστηματαρχών, που εξαντλήθηκαν οικονομικά στην προσπάθειά τους να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους ενάντια σε όλες τις εξωτερικές πιέσεις, και των διαφόρων Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων που απαιτούν υπέρογκα ποσά χρήσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

7.- Συγκρότησε Επιτροπή Ανάπτυξης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, αποτελούμενη από τα μέλη του α) Παρασκευή Αραπλή, β) Αναστασία Μανώλα και τα μέλη του Επιμελητηρίου γ) Πηνελόπη Γαγάνη και δ) Αθηνά Τσικιντίκου.

Αρμοδιότητα της επιτροπής είναι η εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο αναγκαίων παρεμβάσεων για την προώθηση και ανάπτυξη του ρόλου της γυναίκας στο επιχειρείν.

8.- Όρισε το μέλος του Αναστασία Μανώλα εκπρόσωπο στη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών & Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.).

Πρόκειται για αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, την οποία έχουν συστήσει τα Επιμελητήρια της Χώρας, με σκοπό την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Χώρας μας.

9.- Ενέκρινε την επιχορήγηση, με το ποσό των 3.000,00 ευρώ, των εκδηλώσεων AMARI Green Festival που θα διοργανωθούν από φορείς του Αμαρίου, με επίκεντρο τη Σχολή Ασωμάτων, στις 21 – 25 Ιουλίου 2018, με στόχους, εκτός των άλλων, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της ανάδειξης της σημασίας της τυποποίησης των τοπικών προϊόντων και γενικότερα της εκμετάλλευσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ