ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης της Χρυσούλας Σκεπετζή "Ανασκαλεμένη μνήμη ή χωρίς ζάχαρη"

0

Πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης της Χρυσούλας Σκεπετζή"Ανασκαλεμένη μνήμη ή χωρίς ζάχαρη" στο τζαμί Ιμπραήμ Χαν της Φορτέτσας.

Μέσα σε μια κατανυχτική ατμόσφαιρα γεμάτη μνήμες και βαθιά πολυποίκιλα συναισθήματα διαβάσαμε τα έργα που αντανακλούν στην απώλεια.

Ο επιμελητής της έκθεσης λέει: «Με τη ρητή αναφορά της στην απώλεια, η Σκεπετζή ανακαλεί τον πιο διάσημο μύθο σχετικά με τη μνημονική καταγωγή της ζωγραφικής. Σύμφωνα με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο, η ζωγραφική ξεκίνησε όταν μια γυναίκα σχεδίασε τη σκιά του αγαπημένου της στον τοίχο για να βρει παρηγοριά για την επικείμενη αναχώρησή του».

Ευχαριστώ από καρδιάς το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τη Κα Μαρία Μαραγκού Δ/ντρια του Μουσείου που αγκάλιασε αυτό το έργο με αξιοπρέπεια δίνοντας του τη θέση που του αξίζει. Τον Κο  Κων/νο Πρώιμο επιμελητή και καθηγητή της τέχνης στο ανοιχτό Παν/μιο που διάβασε και έγραψε για όλο αυτό με σεβασμό, την Κα Πέπη Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχο πολιτισμού για την υποστήριξη, τον Κο Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων του Παν/μίου Κρήτης Κο Κώστα Σπανουδάκη και τον Κο Θοδωρή Νίνο για την παρουσία τους. Ευχαριστώ ειλικρινά τους πάντες που ήταν παρόντες φίλους και γνωστούς από την πόλη μου αλλά και από τις γειτονικές μας πόλεις που διένυσαν κάποια χιλιόμετρα για να είναι μαζί μας.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 11:00 – 19:00, και  έως στις 15 Ιουλίου του 2018

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ