ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ερώτηση Γ. Κεφαλογιάννη για τον άδικο αποκλεισμό κτηνοτρόφων του Μυλοποτάμου

0

Τον αποκλεισμό 70 και πλέον κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου από το  κοινοτικό πρόγραμμα ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας αναδεικνύει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ρεθύμνου, «η υποβολή των αιτήσεων των κτηνοτρόφων για πρώτη φορά  μέσω πληροφοριακού συστήματος αντί της κατάθεσης φυσικού φακέλου όπως συνέβαινε στο παρελθόν οδήγησε σε αρκετές αστοχίες που είχαν ως αποτέλεσμα τον αναίτιο και άδικο αποκλεισμό κτηνοτρόφων, όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αστοχίας στην ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ,  αποτελεί «η καθυστερημένη ενημέρωση της βάσης δεδομένων των αιτήσεων διαγραφής των παραγωγών από τους Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης (ΟΕΠ).

«Παρά το γεγονός», επισημαίνει ο κ. Κεφαλογιάννης, «ότι οι παραγωγοί είχαν κάνει εγγράφως  και αίτημα διαγραφής αυτών από τους ΟΕΠ, ήδη από τον Γενάρη του 2018, το αίτημα αυτό τελικά καταχωρήθηκε μετά την υποβολή της αίτησης για ενίσχυση του παραγωγού με αποτέλεσμα αυτός να μην συγκεντρώνει την αναγκαία μοριοδότηση για έγκριση της ενίσχυσης».

Με δεδομένο ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο Ρέθυμνο αλλά σε ολόκληρη τη χώρα ο Βουλευτής Ρεθύμνου ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αν προτίθεται  να αναγνωρίσει  το λάθος και τις αστοχίες της Διοίκησης και να παρέμβει για την αποκατάσταση της αδικίας ειδικά σε μια ευαίσθητη ορεινή περιοχή της χώρας η οποία αφενός προσφέρει τα μέγιστα στην ζωική παραγωγή αφετέρου συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον νέων παραγωγών που επιθυμούν να στραφούν στην βιολογική κτηνοτροφία.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ