ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ζητείται ψεύτης» από την θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου

0

«Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου παρουσίασε το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στο θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά “Ζητείται Ψεύτης”. Η παράσταση ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου και των υπευθύνων καθηγητριών, κ. Ψαράκη Μαρίας, Φιλολόγου και κ. Σιαπκαρά Μαρίας, Καλλιτεχνικών.

Παρά τις δυσοίωνες μετεωρολογικές προβλέψεις, η προσέλευση του κόσμου  ήταν αθρόα. Γονείς, καθηγητές, μαθητές και φίλοι Ρεθεμνιώτες εμψύχωσαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας. Ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο ήταν η παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ.κ. Γρηγορίου. Την εκδήλωση τίμησε και ο νέος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου, κ. Μαρκαντές Ιωάννης, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ, κ. Αδράμης Νικόλαος.

Ο ενθουσιασμός, το γέλιο και το χειροκρότημα του κόσμου εκδηλώθηκαν από την αρχή της παράστασης και έδωσαν το κίνητρο στους νεαρούς ηθοποιούς να χαρίσουν σε όλους εμάς, πραγματικά, απολαυστικές ερμηνείες! Η θερμή αυτή ανταπόκριση του κοινού, αποτελεί δέσμευση για ανάλογες προσπάθειες στο μέλλον. Το σχολείο, άλλωστε, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στη μετάδοση γνώσεων, αλλά οφείλει να στοχεύει στην πολύπλευρη καλλιέργεια των μαθητών, αναδεικνύοντας  τις κλίσεις, τα ταλέντα και τη διαφορετικότητα του καθενός, δίνοντάς τους την ευκαιρία συμμετοχής σε ποικίλες πολιτιστικές δράσεις.»

«Για 10η χρονιά κυκλοφόρησε και φέτος το περιοδικό του 3ου Γυμνασίου Ρεθύμνου «3ποντο στην Έκφραση». Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση που υλοποιείται, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, από τους μαθητές του σχολείου και με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Φιλολόγους, κ. Μπογδάνη Ελένη και κ. Ψαράκη Μαρία. Τη γενική επιμέλεια της μακέτας έχει η κ. Σιαπκαρά Μαρία, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.

Πολλά και ποικίλα τα θέματα του περιοδικού. Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, τον ελληνικό κινηματογράφο, το λαϊκό τραγούδι και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Άρθρα για διάφορα αθλήματα, θέματα μόδας, φωτογραφικό αφιέρωμα σε καλλιτεχνικές μαθητικές δημιουργίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδρομές, αλλά και έρευνα για τα τροχαία ατυχήματα και πολλά άλλα. Ξεχωριστή θέση στο περιοδικό κατέχουν η συνέντευξη του κ. Γιώργου Κουμεντάκη, συνθέτη και καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και το αφιέρωμα στους απόφοιτους της Γ΄ τάξης.

Το 3ο Γυμνάσιο θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τους χορηγούς του περιοδικού, οι οποίοι στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια μαθητών και καθηγητών. Χωρίς τη βοήθειά τους, η έκδοσή του θα ήταν αδύνατη. Ευχόμαστε του χρόνου η υποστήριξη, ιδιαίτερα από την τοπική κοινωνία, να είναι ακόμα μεγαλύτερη.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ