ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλβανία χαιρετίζει τη συμφωνία Ελλάδας - πΓΔΜ

0

Τα Μαζικά Μέσα Δικτύωσης επέλεξαν τα μέλη της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της Αλβανίας για να χαιρετήσουν τη χθεσινή συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το όνομα της πΓΔΜ, χρησιμοποιώντας έναν κοινό όρο: «ιστορική».

«Η ιστορική συμφωνία φθάνει την πολύ αναμενόμενη στιγμή ως ευρωατλαντική προοπτική για την περιοχή μας» γράφει, μεταξύ των άλλων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, επίσης στο Twitter, χαρακτηρίζει τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών «προοδευτικούς ηγέτες» που «έγραψαν σήμερα την ιστορία». Απευθυνόμενος στους πρωταγωνιστές της συμφωνίας, γράφει: «Σήμερα τα Βαλκάνια είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη σε εσάς».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσια χαιρετίζοντας, από την πλευρά του, τη συμφωνία στο Twitter και εξ ονόματος του Δημοκρατικού Κόμματος σημειώνει: «Θα επιφέρει (σσ. η συμφωνία) την όσο πιο γρήγορη ένταξη της "Βόρειας Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και παραπέρα, την κοινή πορεία στη γεμάτη προκλήσεις και ελπίδες διαδικασία της ένταξης των χωρών μας στην ΕΕ».

Το Twitter επέλεξε να χαιρετήσει τη συμφωνία και ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσιάτι, ο οποίος απευθύνει ευχές «στους γείτονες και φίλους» και εκφράζει την πεποίθηση ότι η συμφωνία «ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη στην Ευρωατλαντική οικογένεια όχι μόνο μίας χώρας, αλλά όλης της περιοχής».

Σημειώνεται οτι τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν απευθείας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ