ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η Sky Expess θα συνδέει από την 1η Νοεμβρίου τα Χανιά με την Αθήνα

0

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων από την Fraport Greece, με προσκεκλημένους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και τουριστικών φορέων της περιοχής, ανακοινώθηκε σήμερα η έναρξη από την 1η Νοεμβρίου τακτικών δρομολογίων της Sky Express, που θα συνδέουν την Αθήνα με τα Χανιά.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sky Express, Χάρη Μπότσαρη, από την 1η Νοεμβρίου 2018 η αεροπορική εταιρεία θα εξυπηρετεί με τρεις πτήσεις καθημερινά το δρομολόγιο Αθήνα-Χανιά με αεροσκάφη «ATR 500» 72 θέσεων.

Την ανακοίνωση της έναρξης του νέου δρομολογίου χαιρέτησε κατά την εκδήλωση ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «το συγκεκριμένο δρομολόγιο έρχεται να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη σύνδεσης των Χανίων με την Αθήνα και από εκεί με όλη την Ελλάδα σε ετήσια βάση. Η δυναμική της αγοράς και η απόφαση της Sky Express να επενδύσει και να αναπτύξει τη συγκεκριμένη αγορά, αντανακλάται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον αριθμό των τριών συχνοτήτων την ημέρα, αλλά και στο γεγονός ότι το δρομολόγιο ξεκινά μέσα στον χειμώνα, προσφέροντας στο επιβατικό κοινό -Έλληνες και ξένους- πολλαπλές επιλογές για το ταξίδι τους. Από τη μεριά μας στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των Χανίων».

Ο κ. Μπότσαρης δήλωσε σχετικά με την έναρξη του νέου δρομολογίου: «H Sky Express διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών εσωτερικού και “πετάει” σε 32 αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα. Συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, μεγαλώνουμε το δίκτυό μας και το στόλο μας και αυξάνουμε την επιβατική κίνηση ενισχύοντας ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες, τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας».

Ο εμπορικός διευθυντής της Sky Express, Γιάννης Λυδάκης, αναφέρθηκε στο δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας, ενώ ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις Αθήνα-Χανιά είναι ήδη διαθέσιμες για το επιβατικό κοινό.

Αναφερόμενος στην εμπορική πρόταση της Sky Express, είπε ότι περιλαμβάνει δωρεάν αποσκευή και χειραποσκευή σε όλους τους ναύλους, δωρεάν πρόσβαση στο ανακαινισμένο VIP Lounge της Αθήνας, καθώς και εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της πτήσης για όλους τους επιβάτες.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα ξεκινούν από 37,8 ευρώ για την πτήση Χανιά-Αθήνα και από 45 ευρώ για την πτήση Αθήνα-Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Creece αναφέρθηκε και στο πλάνο της εταιρείας για ανάπτυξη των υποδομών και των χώρων του αεροδρομίου Χανίων.

Μεταξύ άλλων και σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι αυξάνονται κατά δυο οι πύλες επιβατών, αυξάνονται σε οκτώ τα σημεία ελέγχου, ενώ προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής χώρων υγιεινής του αεροδρομίου.

Παράλληλα, δημιουργούνται νέοι χώροι για τη στέγαση των γραφείων της ΕΛΑΣ και του Τελωνείου. Επίσης, προχωρεί το πλάνο ανάπτυξης των εμπορικών χώρων με νέα καταστήματα αφορολογήτων ειδών και δημιουργία έξι χώρων εστίασης στον αεροσταθμό, ενώ μεταφέρονται σε νέο σημείο όλα τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ο κ. Βήλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτίμησε ότι η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο για το αεροδρόμιο Χανίων τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το φετινό καλοκαίρι εξυπηρετεί 40 νέα δρομολόγια. Παράλληλαμ επανέλαβε ότι από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο και για δύο χρόνια μειώνονται κατά 50% τα τέλη επιβατών. «Πιστεύουμε στα Χανιά πιστεύουμε σε αυτό τον προορισμό και επενδύουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η διευθύντρια μάρκετιγκ της Fraport Creece, Κατερίνα Πολλάτου, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία διεξάγει ήδη έρευνα αγοράς για το προφίλ των επιβατών που διακινούνται μέσω του αεροδρομίου, ενώ παρουσίασε και περιοδικό-έκδοση της εταιρείας όπου προβάλλεται ο προορισμός Χανιά-Κρήτη και διανέμεται δωρεάν στους επιβάτες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ