ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ιπτάμενα ρομπότ θα κλείνουν τις λακκούβες των δρόμων σε λιγότερο από 1 λεπτό

0

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Leeds της Αγγλίας, συνεργάζεται με μηχανικούς και επιστήμονες του UCL σχεδιάζοντας το μέλλον. Μέχρι το 2050, θα έχουμε αυτό που αποκαλούν “αυτο-επισκευαστικές πόλεις”, που θα γίνουν πραγματικότητα και χάρη στα ιπτάμενα ρομπότ που θα βρίσκονται σε drones και θα είναι ικανά να κλείνουν τις λακκούβες των δρόμων μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Όσο και αν τα παραπάνω σου ακούγονται λες και έχουν βγει από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, οι βρετανικές αρχές δηλώνουν πως αναπτύσσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα διεξαχθούν οι πρώτες δοκιμές.

Τα ρομπότ που θα βρίσκονται πάνω στα drones θα σκανάρουν τους δρόμους 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και τα βράδια που η κίνηση στους δρόμους είναι λιγότερη και όταν ανακαλύπτουν την παραμικρή ρωγμή στο οδόστρωμα, θα την αναλύουν και στη συνέχεια εάν χρειαστεί, μέσω 3D εκτύπωσης θα την επιδιορθώνουν. Η όλη διαδικασία υποτίθεται ότι θα διαρκέσει λιγότερο από 1 λεπτό και θα αποτελέσει τη βάση για τις επονομαζόμενες “πόλεις που επισκευάζονται”.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ