ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αφόρητη η κατάσταση με τα κουνούπια

0

Τα κουνούπια είναι υπεύθυνα για πολλές και σοβαρές ασθένειες - Δεν επαρκούν οι ψεκασμοί

Επειδή τα καμπανάκια… κινδύνου είναι… πολλά, πέρα από τους ψεκασμούς και επιστημονικό δυναμικό ρίχνεται φέτος στην μάχη για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Κρήτη, τα οποία αποτελούν ένα σοβαρότατο παράγοντα κινδύνου για τη μετάδοση και διασπορά ασθενειών.

Για πρώτη φορά, επιστήμονες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ενώ αναμένεται να υπάρξει συνεργασία της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κρήτης με το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ, προκειμένου να γίνει έρευνα γύρω από τα κουνούπια, για το αν είναι μολυσμένα, που εντοπίζονται, με παράλληλο έλεγχο της αντοχής τους σε εντομοκτόνα και όχι μόνο.

Θέμα χρόνου η υπογραφή

Φέτος, υπήρξε διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός, ενώ θέμα χρόνου είναι η υπογραφή με τον ανάδοχο για την έναρξη των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Κρήτη. Το πρόγραμμα φέτος είναι διετές με συνολικό προϋπολογισμό 750.000 ευρώ, αυξημένος κατά 250.000 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπάνη, μέχρι σήμερα δεν καταγράφονται προβλήματα όπως συνέβη πέρυσι, οπότε η κατάσταση ήταν αφόρητη σε Γιόφυρο, Ξηροπόταμο και όχι μόνο, από τα ενοχλητικά τσιμπήματα κουνουπιών, με τους πολίτες να προσπαθούν να... προστατευτούν με τη χρήση εντομοκτόνων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ