ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Νέο έργο: Προμήθεια εξοπλισμού-υλικών πιλοτικής μονάδας & εργασίες υποδομής στο πλαίσια του LIFE F4F

0

Το έργο αφορά μια καινοτόμα διεργασία για τη μετατροπή των υπολειμμάτων τροφίμων ξενοδοχειακών μονάδων σε ζωοτροφές.

Άλλο ένα πρωτοποριακό έργο στο τομέα του περιβάλλοντος δρομολογήθηκε πρόσφατα από τον ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΕΣΔΑΚ) και αφορά στην «Προμήθεια εξοπλισμού και υλικών πιλοτικής μονάδας και εργασίες υποδομής στο πλαίσια του προγράμματος LIFE F4F». Το έργο LIFE+F4F χρηματοδοτείται ως προς την αξία του κατά 60% από το χρηματοδοτικό μέσο LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για το περιβάλλον LIFE 2014-2020 και κατά 40% από ίδιους πόρους του φορέα.

Το έργο αφορά μια καινοτόμα διεργασία για τη μετατροπή των υπολειμμάτων τροφίμων ξενοδοχειακών μονάδων σε ζωοτροφές. Η ανάδοχος εταιρεία έχει αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και των υλικών για την πιλοτική μονάδα ηλιακής ξήρανσης προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος. Θα υλοποιηθεί με ειδικό όχημα- ψυγείο η αποκομιδή και μεταφορά

υπολειμμάτων τροφίμων από ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια στη μονάδα ηλιακής ξήρανσης για την παραγωγή ζωοτροφής. Πρόκειται για μία καινοτόμο διεργασία που επιτρέπει την ασφαλή μετατροπή του προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος των αστικών στερεών απορριμμάτων κυρίως από ξενοδοχεία σε ένα ξηρό προϊόν, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ζωοτροφή.

Η ENVIN S.A εταιρία του Ομίλου Thalis E.S. S.A., μέλος της αναδόχου Κοινοπραξίας , υπογραμμίζει ότι το έργο κινείται στον άξονα « ό,τι προηγουμένως θεωρούνταν «απόβλητο», αποτελεί πηγή για δευτερογενή πρώτη ύλη», υποστηρίζοντας τη μετάβαση σε μια πιο κυκλική και βιώσιμη οικονομία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ