ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο παραλήρημα Σώρρα: Η ΤτΕ δεν εκταμίευσε τα 600 δισ. και άφησε την Ελλάδα στην κρίση

0

Την... Τράπεζα της Ελλάδος και τον Γιάννη Στουρνάρα βάζει τώρα στο στόχαστρό του ο Αρτέμης Σώρρας.

Οπως υποστηρίζει μέσω του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε στον ανακριτή, η ΤτΕ και ο κ. Στουρνάρας, δεν εισέπραξαν τα 600 δισ. δολάρια, τα οποία ο ίδιος διαχειρίζεται, παράνομα και αναιτιολόγητα, αφήνοντας τη χώρα να βρίσκεται σε περιδίνηση από την δημοσιονομική κρίση

Δια των πράξεων και παραλείψεων της, η ΤτΕ αποκλειστικώς υπεύθυνη εκ του καταστατικού της, εκ των συναλλακτικών ηθών και εκ του νόμου δια την εκταμίευση των 600 δις, έπραξε ως όφειλε, ήτοι από την μία δεν οδήγησε τον οποιοδήποτε απατεώνα στη δικαιοσύνη το 2012 αλά και παράλληλα όχι μόνο παρεμπόδισε την είσπραξη αλλά και με μη νόμιμο τρόπο, με έγγραφα άνευ αποδεικτικής ισχύος, παρέστησε ψευδή γεγονότα ως αληθή, γνωματεύοντας αρνητικά περί τις υπάρξεως του εν λόγω ποσού προς την ελληνική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα σήμερα όλο το ελληνικό δημόσιο να έχει υποστεί τρομερές βλάβες και εγώ να βρίσκομαι κατηγορούμενος» λέει ο Α. Σώρρας.

Στο ίδιο υπόμνημα αρνείται ότι είναι ύποπτος φυγής καθώς όπως λέει, εάν ήθελε θα μπορούσε να έχει φύγει από την Ελλάδα, αλλά δεν το έκανε, «διότι η Ελλάδα είναι η πατρίδα του και αγωνίζεται γι’ αυτή». Όσο για τη φυγοδικία του, αυτή ήταν επιβεβλημένη, καθώς κινδύνευε να τον σκοτώσουν...

«Η φυγοποινία μου έχει μοναδικό λόγο τον απολύτως βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου, αφού και στο παρελθόν αποτέλεσα στόχο δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές, η δε ύπαρξη σε μένα τέτοιων και τόσων περιουσιών με κάνουν να αποτελώ στόχο πολλών αντιθέτων συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) που θέλουν την φυσική μου εξαφάνιση».

Το ίδιο όπως λέει, μπορεί να συμβεί και στη φυλακή γι’ αυτο το λόγο δεν πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

«Η φυλάκισή μου ή έστω η κράτησή μου θα αποτελούσε, με δεδομένες τις συνθήκες κρατήσεως των φυλακών και τον συγχρωτισμό των εκεί κρατουμένων, τεράστιο, πραγματικό και όχι ιδεατό κίνδυνο για την φυσική μου ύπαρξη».

Απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται, ο Α. Σώρρας υποστηρίζει ακόμη ότι δεν προέτρεψε κανένα από τα μέλη και τους οπαδούς της Ελλήνων Συνέλευσις να μην πληρώσουν τις οφειλές τους ενώ τονίζει ότι είναι ανυπόστατη η κατηγορία σε βάρος του, ότι δήθεν υποσχέθηκε 20.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που θα τον ψήφιζε. «Οι συκοφάντες μου, αναφέρονται στο ποσό των 20.000 ευρώ που θα λάβουν οι Ελληνες μόλις η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ πάρει την εξουσία» λέει Α. Σώρρας, υποστηρίζοντας ότι πάντοτε προέτρεπε τα μέλη της οργάνωσης να πληρώνουν τα χρέη τους.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ