ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Οδός Θεόδωρου Βασιλάκη σύντομα στο Ηράκλειο

0

Πρόταση για να δοθεί το όνομα του επιχειρηματία Θεόδωρου Βασιλάκη σε οδό στην πόλη του Ηρακλείου, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη "Ηράκλειο - Ανοικτοί Ορίζοντες", με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη.

Στο κείμενο που συνοδεύει την πρόταση, αναφέρεται το σημαντικό επιχειρηματικό έργο του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη. Στην επιστολή, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πριν από ένα μήνα περίπου, έφυγε από κοντά μας μια σημαντική προσωπικότητα της πόλης μας. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης.

Ένας πραγματικά ξεχωριστός άνθρωπος προικισμένος με πλήθος χαρισμάτων. Ευφυής, ανήσυχος, δημιουργικός, εργασιομανής, διορατικός, με θέληση και αποφασιστικότητα, ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί σε κορυφαίο επιχειρηματία διεθνούς εμβέλειας.

Διέγνωσε από πολύ νωρίς πως ο πλούτος της Ελλάδας βρίσκεται στον τουρισμό, στις ''συνιστώσες'' του οποίου επικέντρωσε την προσοχή του, επιτυγχάνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα και δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας, σε κρίσιμες για την ανεργία περιόδους. Κορυφαίο επίτευγμά του και αγαπημένη του ενασχόληση η δημιουργία και η εκπληκτική πορεία της αεροπορικής εταιρείας ''Aegean'', με την οποία έφερε την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

Παρά την μεγάλη επιχειρηματική του άνοδο, όμως ο Θεόδωρος Βασιλάκης παρέμεινε, όπως ακριβώς ήταν στο ξεκίνημα του. Ένας άνθρωπος απλός, σεμνός, προσηνής, φιλικός και βαθιά θρησκευόμενος. Ταλαντούχος επιχειρηματίας, υποδειγματικός οικογενειάρχης, ''άριστος'' πολίτης, με αγάπη κ γενναιοδωρία προς τη γενέτειρα πόλη σε κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά θέματα .

Η καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Λιλή Καρακώστα έγραψε γι αυτόν: ''Λίγοι άνθρωποι γεννιούνται επιχειρηματίες.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης ήταν αναμφισβήτητα ένας απ αυτούς. ''

Για τη συνολική προσφορά του Θεόδωρου Βασιλάκη, στο Ηράκλειο, την Κρήτη και την Ελλάδα, προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για να δοθεί-ως ελάχιστο αντίδωρο-το όνομα του σε μια οδό της πόλης".

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Αγαπάκης Δημήτριος

Γιαλιτάκης Νικόλαος

Δαγκωνάκης Ευστράτιος

Κόκορη Ελένη

Κουράκης Γιάννης Επικεφαλής

Κυπραίος Ανδρέας

Μακαρώνας Γρηγόρης

Μερονιανάκης Μαρίνος

Ξυλούρη Μαρία

Σισαμάκης Ευάγγελος

Τσαμπουράκης Νικόλαος

Ψαρράς Γιάννης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ