ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι 3 σωματοφύλακες της Λαϊκής Χρεοκοπίας

0

Παρά την ομόθυμη λαϊκή υποστήριξη στο αίτημα για ουσιαστική προστασία από τους δημοτικούς πλειστηριασμούς των  οικογενειών, που αποδεδειγμένα δεν έχουν, οι 3 σωματοφύλακες των μνημονίων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), ήταν εκεί για να εγγυηθούν την απρόσκοπτη συνέχιση της ΛΑΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ και των νόμων της.

Προτείναμε το αυτονόητο: Οι οικογένειες που αποδεδειγμένα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πληρώσουν, τα συνήθως μικρά δημοτικά τους χρέη, εδώ και τώρα να απαλλαγούν, για να μην τους πάρουν και το σπίτι. Να πληρώσουν και με πλειστηριασμούς, αν χρειαστεί, τα μεγάλα συμφέροντα, που απαλλάσσονται, γλιστρούν απ’ παραθυράκια κλπ. Είναι μια τοπική απόφαση που η νομιμοποίησή της απορρέει απ’ την ανάγκη και τη θέληση του λαού και το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιου οφείλει να απολογείται σε αυτούς που το εξέλεξαν. Κανείς δεν εκλέγηκε για να πάρει τα σπίτια των ανθρώπων που δεν έχουν.

«Δεν είμαστε Ταγκανίκα. Είμαστε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος» μας απάντησαν. Ώστε λοιπόν στο σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος τους είναι παράνομο να ζει ο λαός, είναι παράνομο νάχει σπίτι ο φτωχός, είναι παράνομο οι αιρετοί να ευθυγραμμίζονται με την λαϊκή βούληση. Νόμιμο είναι μόνο η υποταγή στη λαϊκή χρεοκοπία και τα προνόμια των ισχυρών.  Σύγχρονη Βαστίλη των λαών.

«Δεν διαχειριζόμαστε δικά μας λεφτά αλλά δημοτικά και δημόσια και δεν μπορούμε να διαγράφουμε όπου θέλουμε». Δεν διαγράφουμε όπου θέλουμε αλλά όπου, με συγκεκριμένα δημόσια κοινωνικά εισοδηματικά κριτήρια, είναι ανάγκη. Αλλά γιατί αλήθεια δεν το θυμηθήκατε αυτό όταν διαγράφατε, πολύ υψηλότερα ποσά στους εκατομμυριούχους Μαρινόπουλο Σκλαβενίτη; Γιατί όταν διοχετεύεται δισεκατομμύρια στις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών, στη επιχειρηματικότητα; Δικά σας είναι; Αλλά είπαμε: Οι νόμοι σας, η πολιτική, η εξουσία σας δεν είναι ούτε τυφλή ούτε ουδέτερη. Είναι μεροληπτική, ταξική και ανοιχτομάτα.

Αν και αποδείχτηκε ότι ο έλεγχος για να προχωρούν οι κατασχέσεις και από δω και μετά και οι πλειστηριασμοί, είναι εξονυχιστικός και με μηδενική ανοχή απέναντι στο λαό, την ίδια στιγμή μοίραζαν τις «ακάλυπτες επιταγές»  ότι «εμείς εδώ δεν θα κάνουμε πλειστηριασμούς». Δύο φορές κλήθηκαν να ερμηνεύσουν αυτές τις χονδροειδείς αντιφάσεις, δύο φορές ξεγλίστρησαν χωρίς να απαντήσουν. Από αυτό το «τρύπιο σωσίβιο» για το λαό, αρπάχτηκε η πλευρά των «αντισυνταγματικών πλειστηριασμών», του εθνικισμού και της ασυνάρτητης μπουρδολογίας περί ΑΑΔΕ, η πλευρά που βαφτίζει δήθεν φτωχούς τους πλούσιους φοροφυγάδες για να τα φορτώσει στους πραγματικά φτωχούς, από αυτό αρπάχτηκε για να…ευχαριστήσει κι από πάνω. Σουπιές ολκής οι ιθύνοντές τους. Με άφθονο μελάνι που θολώνει τα νερά.

Αφού λοιπόν οι 3 σωματοφύλακες των μνημονίων αποφάσισαν πως είναι παράνομο να σωθεί ο λαός, για να «νίψουν τα χέρια τους» θα κάνουν λέει πρόταση στην κυβέρνηση να απαλλάξει (μόνο) τους εξαθλιωμένους, του ΚΕΑ (ετήσιο εισόδημα 2.400), των συσσιτίων κλπ. Όλοι οι άλλοι ακόμη κι αν φυτοζωούν, ακόμη κι αν στερούνται τα παιδιά τους, ακόμη κι αν δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ, τα φάρμακα κλπ πρέπει να βυθιστούν σε ακόμη μεγαλύτερη στέρηση για να πληρώνουν. Πρόταση στην κυβέρνηση και την τρόικα, να χρυσώσουν το χάπι των πλειστηριασμών. Με την απειλή της δήμευσης ή και την ίδια τη δήμευση, να μας οδηγούν στο απόλυτο περιθώριο και την εξαθλίωση. Όταν μας φτάνουν εκεί, στα συσσίτια, τότε να σταματούν. Τότε ξέρουν πως δεν μπορούν τίποτα να πάρουν. Εκεί αρχίζει και τελειώνει η κοινωνική ευαισθησία τους.

Η προσπάθεια που έγινε, ο αγώνας που δώσαμε και δίνουμε δεν πήγαν χαμένα. Έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για το λαό και τους εργαζόμενους. Αποκαλύφτηκε καθαρά ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο αλλά κινδυνεύουν και ποιοι απαλλάσσονται και έχουν τα παραθυράκια να ξεγλιστρούν και να πλουτίζουν. Αλλά πάνω απ’ όλα αποκαλύφτηκε ακόμη πιο καθαρά και ο ρόλος των 3 σωματοφυλάκων της λαϊκής χρεοκοπίας και των μνημονίων όχι μόνο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό αλλά και στους δήμους και παντού. Οι διαφορές τους πάνε περίπατο όταν έχουν να προστατεύσουν τα μνημόνιά τους. Αποκαλύφτηκε η κοροϊδία. Με το ένα τους χέρι, το κοινοβουλευτικό, ψηφίζουν τους νόμους της λαϊκής εξαθλίωσης και με το άλλο το «αυτοδιοικητικό» έρχονται να τους εφαρμόσουν με την δικαιολογία ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.. Αποκαλύφτηκαν όμως και αυτοί που στα θολά νερά του εθνικισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να απαλλάξουν με «αντισυνταγματικές» κορώνες τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που δεν πληρώνουν ούτε τα ψίχουλα που τους βάζουν, ξεγλιστρούν και φοροδιαφεύγουν για να φορτώνεται ο πραγματικά φτωχός.

Ξεχώρισε η ήρα από το σίτο και το μεγάλο συμπέρασμα είναι πως πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί παντού. Αυτοί που δηλώνουν πως δεν μπορούν, στην πραγματικότητα δεν θέλουν να γλιτώσουν το λαό. Αυτοί που ΘΕΛΟΥΝ πρέπει και ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ. Όπως μπορούν στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στο Χαϊδάρι στην Πετρούπολη, στην Ικαρία. Αυτή είναι η λύση για το λαό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ