ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολική ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο

0

Μετά από καθυστέρηση ετών, έπεσαν οι υπογραφές για την ολική ανάπλαση του τελευταίου σημείου στο παραλιακό μέτωπο του Ρεθύμνου.

Πρόκειται για την περιοχή στο κτίριο Δελφίνι, όπου στεγάζονται το λιμενικό ταμείο και η τεχνική υπηρεσία του δήμου, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα στεγαστεί επιτόπου και το κεντρικό λιμεναρχείο του νομού. Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από ιδίους πόρους του δήμου και οι εργασίες θα διαρκέσουν έως και 4 μήνες.

Χρόνια μετά την ολοκλήρωση των αναπλάσεων του παραλιακού μετώπου, θα γίνει ολική ανάπλαση στο εναπομείναν σημείο. Πρόκειται για την περιοχή στο κτίριο Δελφίνι απ' όπου καθημερινά περνούν εκατοντάδες ντόπιοι κι επισκέπτες του Ρεθύμνου. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε 4 μήνες με την λιγότερη, δυνατόν, όχληση.

Για το έργο με προϋπολογισμό από ιδίους πόρους του δήμου Ρεθύμνου, εξασφαλίστηκε έκπτωση κατά ένα τρίτο σχεδόν του αρχικού ποσού, φτάνοντας στα 105 χιλιάδες ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις συντονιστούν οι επιβλέποντες μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας με τον ανάδοχο.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι εργασίες μεταφοράς του λιμεναρχείου Ρεθύμνου στο κτίριο Δελφίνι, όπου ήδη στεγάζονται η τεχνική υπηρεσία και το λιμενικό ταμείο. Θα είναι πιο αποτελεσματική στο εξής η επιστασία του ενετικού λιμανιού, της μαρίνας, της παραλιακής με τα καταστήματα καφεστίασης, όπως και η χερσαία ζώνη του λιμένα, χάρις στις σύγχρονες προδιαγραφές των νέων εγκαταστάσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ