ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ο Μάιος έφερε περισσότερους τουρίστες στην Κρήτη

0

Σημαντική αύξηση της τάξης του 15% καταγράφηκε τον Μάιο στις αφίξεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, ενώ στα Χανιά η αύξηση έφτασε σχεδόν το 17%.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δημήτρη Κουμπαράκη, τα στοιχεία δείχνουν ότι κατά μέσο όρο η κίνηση στην Κρήτη αυξήθηκε κατά 15,4%.

Έτσι, πέρυσι τον Μάιο αφίχθησαν 509.434 ξένοι επισκέπτες, ενώ φέτος ο αριθμός τους έφτασε τις 588.006, δηλαδή επισκέφθηκαν το νησί μας επιπλέον 77.500 τουρίστες.

Image removed.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Κουμπαράκης λέει ότι η υψηλή φορολογία στην Ελλάδα αλλά και οι αυξήσεις στις ξενοδοχειακές τιμές στέλνουν πολύ μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών σε ανταγωνίστριες χώρες όπως είναι η φθηνή Τουρκία.

Ειδικά μετά την πτώση της τουρκικής λίρας, τον Ιούνιο οι πληρότητες θα κυμανθούν από 78%-90%.

Στην Κρήτη, ωστόσο, δεχόμαστε πιέσεις για εκπτώσεις και προσφορές για να καλυφθούν κενά που υπάρχουν”.

Τι λέει η Ε. Κουντουρά για τους Ρώσους

Η φετινή χρονιά θα είναι εξίσου καλή με την περσινή, σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο από Ρωσία τουρισμό, καθώς όπως εκτιμά η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παρατηρείται αύξηση των τουριστών από τη συγκεκριμένη χώρα και δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να φτάσει το ένα εκατομμύριο. Άλλωστε, από το 2015 έως σήμερα παρατηρείται σταθερά αύξηση του τουρισμού στα οργανωμένα ταξίδια από Ρωσία, που υπολογίζεται από 10% έως και 20% ανά έτος.

Όπως είπε η υπουργός, η χρονιά χαρακτηρίζεται και από τον αυξημένο ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές και χωρίς την απαιτούμενη προϋπόθεση έκδοσης βίζας.

«Εμείς ωστόσο, χτίζουμε σταθερές σχέσεις και επενδύουμε σε μακροπρόθεσμα οφέλη για τον τουρισμό» σημείωσε η κ. Κουντουρά και εξήγησε ότι οι Ρώσοι τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα, έρχονται μεταξύ άλλων για λόγους υγείας, καθώς ο ήλιος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, εκτός από τον πολιτισμό και τη θρησκεία, οι Ρώσοι αγαπούν την ελληνική φιλοξενία, τη γαστρονομία και νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Τα προβλήματα στο αεροδρόμιο συνεχίζονται

Εντωμεταξύ στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” που υποδέχεται ήδη μεγάλο όγκο τουριστών, η ταλαιπωρία ταξιδιωτικών συνεχίζεται. Ειδικά τις ώρες αιχμής με τις αλλεπάλληλες πτήσεις, οι αναμονές και οι ουρές δημιουργούν διαμαρτυρίες και προβλήματα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ