ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες: Τα πρώτα συμπεράσματα για τις φετινές βάσεις

0

Ενώ συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Με το μάθημα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, Υγιεινή , Ηλεκτρικές Μηχανές και Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Αύριο Τρίτη πέφτει η αυλαία για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Βιολογίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όσων ασχολούνται χρόνια με την πορεία των βάσεων, τα δυσκολότερα σε σχέση με τα περσινά θέματα της Φυσικής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αναμένεται καθοδική τάση στις βάσεις στις πολυτεχνικές σχολές, ενώ λόγω των κατανοητών θεμάτων στα θεωρητικά μαθήματα οι σχολές αυτού του πεδίου θα παραμείνουν στάσιμες ή θα κινηθούν ακόμα και ελαφρώς ανοδικά. Ευκολότερα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τα μαθήματα που οδηγούν σε οικονομικές σχολές, και ενδεχομένου να υπάρξει και ανοδική τάση σε αυτές.

Το στίγμα στις φετινές εξετάσεις αναμένεται να δώσει η εκτόξευση στις βάσεις των Παιδαγωγικών Σχολών, που εκτιμάται ότι θα αυξηθούν ακόμα και κατά 2.000 μόρια σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθοδική πορεία των βάσεων στα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς ο ανταγωνισμός για μια θέση εκεί δεν θα είναι πολύ μεγάλος. Οι βάσεις στις Παιδαγωγικές φέτος έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση σε αυτές τις σχολές από όλα τα επιστημονικά πεδία. Παρά την αύξηση των θέσεων κατά 5%, που μεταφράζεται σε μια άνετη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έντοvoς αναμένεται ο ανταγωνισμός για τις πολυπόθητες Ιατρικες Σχολές, ενώ κλειδί για την εισαγωγή σε αυτές αποτελεί και το μάθημα της Βιολογίας στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι αύριο Τρίτη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ