ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Δράσεις Πρόληψης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

0

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου, στα πλαίσια των δράσεών του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών , θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα  των δράσεών του που αφορούν σε παιδιά Δημοτικού και σε έφηβους μαθητές Γυμνασίου.

Θεατρικό Εργαστήρι

Θα παρουσιαστεί το έργο των παιδιών που συμμετείχαν στη δράση «Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών », με  τη θεατρική παράσταση « Σαν το αλάτι» από το πρώτο τμήμα (προχωρημένων)  και  τη δραματοποίηση του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου «Πρωινό άστρο» από το δεύτερο τμήμα (αρχαρίων). Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για ένα κλασσικό παραμύθι που μιλάει για την αξία της αγάπης,  το οποίο διασκευάστηκε σε μια παιδική θεατρική παράσταση και στη δεύτερη για το γνωστό ποίημα του Ρίτσου, το οποίο γράφτηκε σαν νανούρισμα για την κόρη του.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2017 λειτούργησε Θεατρικό Εργαστήρι (2 ομάδες) στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, στο οποίο τα παιδιά που συμμετείχαν γνώρισαν την τέχνη του Θεάτρου. Μέσα από σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, τους δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να εκτονωθούν με την κίνηση και το λόγο και σίγουρα να διασκεδάσουν. Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι ο προσανατολισμός των παιδιών σε δημιουργικές δραστηριότητες και  νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας, που συμβάλλουν στην προαγωγή και καλλιέργεια μιας θετικής και δημιουργικής στάσης ζωής, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση εξαρτητικών ή/και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018,ώρα 19.30 στη θεατρική σκηνή The Garage.  

Ραδιοφωνική ομάδα

Σε συνεργασία με ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης θα μεταδοθούν οι μαγνητοφωνημένες εκπομπές που δημιουργήθηκαν από την ομάδα ραδιοφώνου του Γυμνασίου Ατσιποπούλου. Η ομάδα αυτή λειτούργησε από τον Νοέμβριο του 2017 έως και το Μάιο του 2018 και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσω δραστηριοτήτων και βιωματικών ασκήσεων, να αντιληφθούν τις δυσκολίες που υπάρχουν στην επικοινωνία δύο ή περισσότερων ανθρώπων, να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν τυχόν διαφωνίες ή/και συγκρούσεις που προκύπτουν εντός της ομάδας, να αναπτύξουν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας και να συνεργαστούν αρμονικά, έχοντας ως βασικό εργαλείο τον εποικοδομητικό  διάλογο. Βασικός  στόχος της ομάδας  ήταν η εκπαίδευση των εφήβων μαθητών σε θέματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και προαγωγής της ψυχικής υγείας γενικότερα. Συνολικά μαγνητοφωνήθηκαν 3 εκπομπές με θέματα: Αλκοόλ και κάπνισμα, Εξάρτηση από το Διαδίκτυο και Διαφυλικές Σχέσεις οι οποίες θα μεταδοθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας  20 – 27 Ιουνίου 2018 από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς  STUDIO RETHYMNO, ΤΑΛΩΣ FM  και TEAM FM

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ